Ana SayfaGüncelAntep’te katledilen 40’ı çocuk 56 sivil anıldı  

Antep’te katledilen 40’ı çocuk 56 sivil anıldı  

HABER MERKEZİ – Antep’in Beybahçe Mahallesi’nde Kürt ailelerin düğününe yapılan IŞİD saldırısında yaşamını yitiren 40’ı çocuk, 56 yurttaş katliamın dördüncü yıldönümünde anıldı.

Antep’in Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi’nde 20 Ağustos 2016 tarihinde Kürt ailelerin düğününe dönük IŞİD saldırısında katledilen 40’ı çocuk 56 sivil için anma gerçekleştirildi.

Katliamın dördüncü yıl dönümünde saldırının yapıldığı sokakta yapılan anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Serpil Kemalbay, Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Mahmut Toğrul ile saldırıda yakınlarını kaybedenler katıldı.

‘Ankara’da itiraf etmişlerdi, buna rağmen engellenmedi’

Saldırının yapıldığı yerde konuşan HDP’li Mahmut Toğrul, yaşamını yitirenleri anarak başladığı konuşmasında, IŞİD’in Ankara Gar Katliamı’ndan sonra bir Kürt düğününde kendilerini patlatacakları yönünde ifadeleri oluğunu hatırlattı.

Buna rağmen önlem alınmadığının altını çizen Toğrul, “DAİŞ’in HDP’nin Diyarbakır mitingi, Suruç ve Ankara Gar patlaması engellenseydi Beybahçe Katliamı yaşanmayacaktı. Patlamadan sonra patlama yeri hemen boyanarak, olay yerindeki deliller ortadan kaldırıldı” dedi.

‘Peşini bırakmayacağız’

“Bu sokakta IŞİD’li bir cani nasıl elini kolunu sallayarak gelip 40’ı çocuk 56 kişiyi katletti” diye soran Beştaş ise şöyle dedi:

Diyarbakır, Suruç, Ankara ve Antep saldırılarını önlemediler. İhbarlara rağmen bu katliamlar yapıldı. IŞİD’in Antep’te örgütlenmesine izin verildi. Bu saldırıların failleri bulunmak istenmiyor. Ama biz bu katliamın peşini bırakmayacağız.

Anma, bombalı saldırının yaşandığı yere karanfiller bırakılmasının ardından son buldu.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Varlık Özmenek hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Salgın sürecinde gazetecilik: İşsizlik, maaş kesintileri, önlemsiz çalışma