Ana SayfaGüncelAraştırma: Pandemi sürecinde sanatçıların durumu

Araştırma: Pandemi sürecinde sanatçıların durumu

HABER MERKEZİ – Eda Yiğit, sanatçıların güvencesizlik konusundaki genel durumlarını ve pandemi döneminde karşılaştıkları olağanüstü halleri incelemek amacıyla bir anket çalışması yapıyor. “Prekaryanın Görünmeyen Özneleri: Pandemi Sürecinde Sanatçıların Durumu” adlı çalışma, korona günlerinde sanatçıların “prekarya” olarak deneyimlerini anlamayı ve analiz etmeyi amaçlıyor.

Sanatçıların güvencesizlik konusunda genel durumları nasıl? Pandemi döneminde ne gibi sorunlarla karşı karşıyalar?

Eda Yiğit, “Prekaryanın Görünmeyen Özneleri: Pandemi Sürecinde Sanatçıların Durumu” başlıklı anket çalışması ile durumu araştırıyor.

Yiğit’in çalışmasının odağındaki “prekarya” kavramı, emeğin somut ve soyut, geleneksel ve güncel anlamlarıyla örülmüş, proleteryanın kabuk değiştirmiş ve neoliberalizm baskısıyla farklı sınıfsallıklara sıçrayarak yatayda kesen bir tezahürü olarak tanımlanıyor.

“Beyaz yakalılar, hizmet sektörü çalışanları ya da orta sınıf için aşina olduğumuz prekarya kavramı, sanatçılara dair pek kullanılmayan bir kavram” diyen Yiğit, bu sebeple “prekar” olarak sanatçılara yönelik bir araştırmaya yöneldiğini belirtiyor.

Yiğit’in araştırma anketi, sanatçıların güvencesizlik konusundaki genel durumlarını ve pandemi döneminde karşılaştıkları olağanüstü durumları incelemeyi hedeflerken; onların pandemi sürecinde prekarya olarak deneyimlerini anlamak ve analiz etmek amacını taşıyor.

Ankette sanatçıların çalışma şekillerinden sürelerine, kurumsal ilişkilerinden üyesi oldukları kolektiflere dek birçok soruya yanıt aranıyor.

Yaklaşık 15 dakika sürecek ankete buradan erişebilirsiniz.Sorularınız ve iletişim için ise [email protected] e-posta adresine yazabilirsiniz.




Önceki Haber
Sancar’dan muhalefete ‘barış anayasası’ çağrısı
Sonraki Haber
Doğumunun 100. yılında Fellini ve Rohmer'in 'Anısına' filmler