Ana SayfaCezaevleriBaşsavcılıktan “Demirtaş’ın buzdolabı talebi” açıklaması

Başsavcılıktan “Demirtaş’ın buzdolabı talebi” açıklaması

HABER MERKEZİ – Edirne Başsavcılığı, Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu cezaevindeki odasına buzdolabı alma talebinin reddedildiğine ilişkin yapılan haber ve sosyal medya paylaşımlarını yalanladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın buzdolabı alma talebinin reddedildiğini duyurmuştu.

Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunan Tanrıkulu, “Demirtaş ile Edirne’de görüştüm. Pandemi ve sıcak hava koşullarında buzdolabı alma talebi cezaevi idaresi tarafından reddedilmiş” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu paylaşımın ardından gündeme gelen iddiaya Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yanıt geldi.

Yazılı yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Demirtaş’ın cezaevindeki odasında buzdolabı bulunmadığına, buzdolabı talebinin cezaevi idaresince reddedildiğine dair haberler ve paylaşımlara ilişkin basın açıklaması gereği duyulduğu belirtildi.

Demirtaş’ın odasında bir adet buzdolabı bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki her odada hükümlü ve tutuklunun talebi doğrultusunda bir adet buzdolabı bulundurulmaktadır. İlgilinin odasında da isteği doğrultusunda bir adet buzdolabı bulunmakta olup kendisinin 2. buzdolabı talebi, yönetmelik gereğince ceza infaz kurumu yönetimi tarafından uygun görülmemiştir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakanlık yanıt vermediği için Amedspor kongresi yapılamadı
Sonraki Haber
Grup Yorum konserine polis engeli: Çok sayıda gözaltı