Ana SayfaÇalışma YaşamıBatman’da 60 sağlık çalışanı yemekten zehirlendi

Batman’da 60 sağlık çalışanı yemekten zehirlendi

HABER MERKEZİ – SES Batman Şubesi, Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde gece nöbetinde olan 60 sağlık çalışanının hastanenin verdiği akşam yemeğinden zehirlendiğini açıkladı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde 13 Ağustos’ta verilen akşam yemeğinden 60 sağlık çalışanının zehirlendiğini ve gece nöbetinde olan sağlık çalışanlarının geceyi acilde geçirdiği duyuruldu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan, yaptığı yazılı açıklamada, Covid-19 salgını döneminde personele ve hastalara kalitesiz yemek verildiğini belirterek, durumu birçok kez yetkili kurumları bildirdiklerini ifade etti ve ekledi:

Dün (13 Temmuz) akşam yemeğinde 60 sağlık çalışanı yedikleri yemekle zehirlenmeleri bu hususta bardağı taşıran son damla olmuştur. Gece nöbetinde olan birçok sağlık emekçisi geceyi acilde geçirmek zorunda kaldı.

Konuya dair bir an önce gerekli soruşturmanın yürütülerek, yemek veren firmanın uyarılması gerektiğini vurgulayan Topkan, gerekli tedbirler alınarak sağlık çalışanlarına ve yatılı hastalara verilen yemek kalitesinin yükseltilmesini beklediklerini ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti.




Önceki Haber
ABD: İran'dan Venezuela'ya petrol taşıyan dört tankere el konuldu
Sonraki Haber
Covid-19 salgını: Vaka sayısı 21 milyonu aştı