Ana SayfaGüncelBekçi boynuna bastı, polis tepki gösterenlere gaz sıktı  

Bekçi boynuna bastı, polis tepki gösterenlere gaz sıktı  

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da bekçiler, gözaltına almak istedikleri bir kişiyi yolun ortasına yatırıp diziyle boynuna bastı. Olay yerine gelen polis ise yerdeki kişinin yüzüne tekme attı. Tepki gösterenlere biber gazı sıkan polis beş kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi eski Mardin-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan Karacadağ Caddesi’ndeki bekçiler, bir kişiyi gözaltına almak istedi.

Gece saatlerinde meydana gelen ve nedeni öğrenilmeyen olayda, bekçilerin zor kullanarak bir kişiyi yolda yatırıp üzerine çıktığı görülüyor.

Bekçinin yere yüzükoyun yatırdığı ve diziyle boynuna bastığı kişi, boynunu dizden kurtarınca bu kez olay yerindeki polisin tekmesine maruz kalıyor.

Tepki gösterenler gözaltına alındı

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre çevre sakinlerinin tepki göstermesi üzerine bekçiler, olay yerine polis ekiplerini çağırdı.

Olay yerine çok sayıda zırhlı araçla gelen terörle mücadele ve asayiş ekipleri, tepkileri yatıştırmak için çevredekileri olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.

Ancak çevre sakinleri, bekçilerin uyguladığı şiddete tepkilerini sürdürünce, polis tepki gösteren bir gencin yüzüne bitişik mesafeden biber gazı sıktı.

Polis tepkileri dindiremeyince olay yerindeki yurttaşlardan dördünü gözaltına aldı.

Dördü çevre sakini biri de bekçilerin şiddet uyguladığı kişi olmak üzere beş kişi gözaltına alındı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fatih Portakal Fox TV’yi bıraktı
Sonraki Haber
Seçime üç ay kala: Trump’ın medya danışmanı istifa etti