Ana SayfaKültür-SanatBerlinale’de oyunculuk ödüllerinde cinsiyet ayrımı kaldırıldı

Berlinale’de oyunculuk ödüllerinde cinsiyet ayrımı kaldırıldı

HABER MERKEZİ  – Berlin Film Festivali’nde 2021 yılından itibaren oyuncu ödüllerinde erkek ve kadın kategorilerinin kaldırılacağı duyuruldu.

2021 Şubat ayında düzenlenmesi beklenen Berlin Film Festivali’nde (Berlinale), oyuncu ödüllerinde düzenlemeye gidildi.

Festival yönetimi, gelecek yıldan itibaren oyuncu ödüllerinde cinsiyet temelli ayrımın kaldırılacağını duyurdu.

Berlinale’den yapılan açıklamada, “Oyunculuk alanındaki ödülleri cinsiyete göre ayırmamanın, film endüstrisinde toplumsal cinsiyet duyarlılığı için bir sinyal oluşturduğuna inanıyoruz” denildi.

Buna göre “En İyi Kadın” ve “En İyi Erkek” dallarında verilen ödüller yerine “En İyi Başrol Performansı” ve “En İyi Yardımcı Oyuncu Performansı” adlı iki Gümüş Ayı ödülü takdim edilecek.

Öte yandan festivalin 1951-76 yılları arasında ilk direktörlüğünü yapan Alfred Bauer adına verilen Alfred Bauer Ödülü’nün de tamamen kaldırıldığı açıklandı.

Die Zeit gazetesi, Alfred Bauer’ın Nazi Almanyası döneminde “Nazi film bürokrasisinde üst düzey bir görevli” olduğunu ortaya çıkaran bir makale yayımlaması üzerine Berlinale geçen Şubat ayında, “sinema sanatına yeni bakış açıları getiren” bir filme verilen Alfred Bauer Ödülü’nü askıya alacağını belirten bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada ayrıca bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle yapılamayan festivalin, 2021 yılında fiziksel şartlarda gerçekleştirileceği ifade edildi.

Berlin Film Festivali programına ait yeni detayların önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.




Önceki Haber
Samsun'da iş cinayeti: Göçük altında kalan iki kardeş işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Erdoğan’dan Biden’a: Çay içmişliğimiz var ya, böyle bir ifadeyi nasıl kullanırsın?