Ana SayfaDünyaBeyrut’taki patlamada can kayıpları artıyor, onlarca kayıp var

Beyrut’taki patlamada can kayıpları artıyor, onlarca kayıp var

HABER MERKEZİ – Beyrut’taki patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı 137’ye yükselirken, beş binden fazla yaralı var. Onlarca kayıp ise aranıyor.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, 4 Ağustos Salı akşamı meydana gelen patlamada can kayıpları artıyor.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 137’ye yükselirken, beş binden fazla yaralı var.

Çok sayıda insanın evsiz kalmasına da neden olan patlama sonucunda onlarca kişi kayboldu.

Sorumlulara ev hapsi

Bu arada özellikle liman bölgesinin ağır hasar aldığı patlamaya sebep olduğu tahmin edilen amonyum nitratın denetiminden sorumlu olan kişilerin ev hapsinde tutulması için harekete geçildi.

Enformasyon Bakanı Manal Abdul Samed, limandaki bir depoda tutulan amonyum nitratın Haziran 2014’ten patlama gününe kadarki muhafazasından ve belge kontrollerinden sorumlu olan herkesin ev hapsine alınması için ilgili askeri birimden talepte bulunulduğunu duyurdu.

Lübnan hükümeti ayrıca, Beyrut’ta iki haftalığına acil durum ilan etti ve başkentin güvenliğinden ordunun sorumlu olacağını açıkladı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, gübre ve bomba yapımı için kullanılan 2 bin 750 tonluk amonyum nitratın yeterli güvenlik önlemi alınmadan altı yıldır liman bölgesinde tutulduğunu açıklamıştı.

Uzun yıllar Beyrut’ta görev yapmış olan gazeteci Hediye Levent’e göre, riskli olduğu bilinmesine rağmen kimyasalların bölgede tutulmasında sorumluluk Lübnan hükümetinde.

Lübnan siyasi krizlerin yanı sıra ekonomik sorunlarla da boğuşuyor. Corona virüsü salgınının etkisini sürdürdüğü bir dönemde meydana gelen patlamanın ülkedeki ekonomik istikrarsızlığı daha da tırmandırmasından endişe ediliyor.


Karınca, AFP, DW Türkçe

Beyrut’a ağıt – Xane Anuş


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TİS'te anlaşma çıkmadı, ODTÜ Vişnelik Sosyal Tesisleri çalışanları greve çıktı
Sonraki Haber
HDP’den ittifak açıklaması: Muhalefetin tutumu olmalı