Ana SayfaGüncel‘Bir Yaz Gecesi Sineması’, ‘Beni Adınla Çağır’ ile başlıyor

‘Bir Yaz Gecesi Sineması’, ‘Beni Adınla Çağır’ ile başlıyor

HABER MERKEZİ – Kundura Sinema’nın “MUBI ile Bir Yaz Gecesi Sineması” başlığı altında düzenlediği açık hava film gösterimleri yarın “Beni Adınla Çağır” ile başlıyor. Ağustos ayı boyunca Beykoz Kundura’da her Cuma gerçekleştirilecek gösterimlerde, “Aşk Zamanı”, “Paris, Texas” ve “Ema” filmleri de var.

Kundura Sinema’nın gelenekselleşen açık hava gösterimleri yarın başlıyor.

“MUBI ile Bir Yaz Gecesi Sineması” başlığı altında Beykoz Kundura’da gerçekleştirilecek gösterimler, 28 Ağustos’ta son bulacak.

Ağustos ayı boyunca her Cuma bir film gösterilecek.

Program yarın İtalyan yönetmen Luca Guadagnino’nun Beni Adınla Çağır (Call Me by Your Name, 2017) ile başlıyor.

80’lerin ilk yarısında Kuzey İtalya’da yolları kesişen Elio ile Oliver’ın arasındaki aşkı anlatan film, nostaljik melankoliyi güçlü bir şekilde yansıtarak, eşcinsel aşkı konu ediniyor.

André Aciman’ın aynı isimli romanından uyarlanan film, 90. Akademi Ödülleri’nde En İyi Uyarlama Senaryo ödülünü kazandı.

‘Aşk Zamanı’

14 Ağustos’ta Hong Konglu yönetmen Wong Kar Wai’nin başyapıtı Aşk Zamanı (Fa yeung nin wah, 2000) filmi gösterilecek.

Film, eşlerinin bir ilişkisi olduğunu ve bunun gitgide bir romantizme dönüştüğünü fark eden iki komşunun hikayesini anlatıyor.

Film, 2000 yılında Cannes Film Festivali’nde başrol oyuncusu Tony Leung’a “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü getirmişti. Ayrıca film Büyük Ödül’ün (Grand Prix) sahibi olmuştu.

‘Paris, Texas’

21 Ağustos’da Wim Wenders’in imzasını taşıyan Paris, Texas (1984) filmi var.

Film, sevdiği insanı kaybettikten sonra hayattan elini ayağını çekmiş, içindeki dinmeyen özlemi yürüyerek gidermeye çalışan yalnız bir erkek olan Travis’in hikayesini anlatıyor.

Film, 1984’te Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazandı.

‘Ema’

Bir Yaz Gecesi Sineması’nın son filmi ise 28 Ağustos’ta  Pablo Larraín imzalı Ema (2019) olacak.

Film, evlat edindikleri erkek çocuğunun neden olduğu bir trajedi yüzünden evlilikleri dağılmaya başlayan bir çiftin hikayesini anlatıyor.

Çift yaşanan trajedi yüzünden gitgide birbirinden uzaklaşırken, eski bir dansçı olan Ema bu olayın etkisiyle başa çıkabilmek için yeniden dansa sarılıyor.




Önceki Haber
Demirtaş: Devlet içindeki gizli yapıya dair elimizde güçlü deliller var
Sonraki Haber
TİS'te anlaşma çıkmadı, ODTÜ Vişnelik Sosyal Tesisleri çalışanları greve çıktı