Ana SayfaToplumsal CinsiyetBoşandığı kadını ölümle tehdit eden erkek tutuklanmıyor: ‘Daha ne yapması lazım?’

Boşandığı kadını ölümle tehdit eden erkek tutuklanmıyor: ‘Daha ne yapması lazım?’

HABER MERKEZİ – İstanbul’da yaşayan Seyhan Önem, boşandığı erkek tarafından ölümle tehdit edildiğini söyledi. Erkeğin daha önce de kadına şiddet suçundan ceza aldığını belirten Önem, kendisinin yaptığı şikayetten sonra ise hakkında sadece uzaklaştırma kararı verildiğini ifade etti. Erkeğin tutuklanmasını isteyen Önem, “Yakınımdayken öldüreceğini söylüyordu şimdi silah almış uzaktan bir kurşunla ölmek istemiyorum” dedi.

İstanbul’da yaşayan 33 yaşındaki Seyhan Önem, 2005 yılında evlendiği Z. E.’den, şiddet gördüğü için 2018 yılında boşandı.

Ancak Önem, boşandıktan sonra erkek tarafından ölüm tehditleri almaya başladı.

Erkeğin kendisine hakaret de ettiğini belirten Önem, polise şikayette bulunarak, Z.E. hakkında 1 Temmuz’da tedbir kararı aldırdı.

Ancak Z.E., 2 Temmuz’da kadının evine gelerek, kapıyı yumrukladı, kadını ve ablasını tehdit etti.

DHA’ya konuşan Önem, “Ablama ‘senin arkana saklanmasın ben onu alacağım’ dedi. Daha sonra 4 Temmuz’da geldi. Gelmeleri, aramaları zaten hiç bitmedi. Saatte 600 mesaj atıyor” dedi.

Sosyal medya üzerinden de adalet için sesini duyurmaya çalışan Önem, “Ben onun telefonunu engellediğim için ablama mesaj atıyor. Ablama silah fotoğrafı gönderdi. ‘Kardeşini de kendimi de öldüreceğim. Arkamızdan siz üzüleceksiniz’ dedi. Şikayetçi olacağımızı söyledik. ‘Şikayet edin, alsın polis. En fazla 1 yıl yatar çıkarım. Benim hiç kimseden korkum yok’ diyor” ifadelerini kullandı.

Z.E.’nin Önem’e gönderdiği tehdit mesajları

Z.E. hakkında 7 Ağustos’a kadar uzaklaştırma kararı olduğunu kaydeden Önem, kararı uzatmak için tekrar dilekçe verdiğini söyledi.

Z.E.’nin daha önce de kendi kuzenini darp ettiğini ve başka suçlar sebebiyle denetimli serbestliği bulunduğunu söyleyen Önem, “Bu kişinin denetimli serbestliği var. Daha önce de kuzenini dövdüğü için kadına şiddetten ceza aldı. Daha fazla ne yapması lazım bilmiyorum” dedi.

Çatıdan eve geleceğini söylüyor. Evin içinde bile huzurum yok. Polisler çok güzel ilgilendiler ama bu adam sürekli kararı ihlal ediyor, uzaklaştırma kararını ihlalden tutuklanmıyor. Tek isteğim bu şahıs tutuklanana kadar koruma istiyorum ve bu kişi tutuklansın istiyorum. Bu kişinin dışarı çıktığımda ensemde biteceğini bilmek istemiyorum, ölmek istemiyorum ben. Yakınımdayken öldüreceğini söylüyordu şimdi silah almış uzaktan bir kurşunla ölmek istemiyorum.

‘Emine Bulut gibi öldürülmekten korkuyorum’

Önem, 18 Ağustos 2019’da kendisinden boşanan Emine Bulut’u, kızının yanında öldüren Fedai Varan’ı hatırlatarak, aynı şekilde öldürülmekten korktuğunu söyledi.

En son Emine Bulut’u gördükten sonra çocuğumun önünde aynı şeyleri yaşayacağımı düşündüm. Artık kadına ve hayvana uygulanan zulmün son bulması lazım. Polise şikayet ettim hakkımı aradım diye ben suçlu oldum. Çocuklarım her şeyi görmeye başladılar artık. Aynı şeyi onlara da yapmaya başladı. Ben eziliyorum, çocuklarım beni görüyor onlar da eziliyor. Çocuklarım için çektiğimi düşünüyordum, çocuklarım için çekmiyormuşum, çocuklarımı da sürüklüyormuşum meğer.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İşçilerin grevi 24 saat içinde sonuç verdi
Sonraki Haber
HDP’li gençlere operasyon: 13 gözaltı