Ana SayfaGüncelBuldan: Erdoğan’ın ‘müjdesi’nden sonra erken seçim kararı gelebilir

Buldan: Erdoğan’ın ‘müjdesi’nden sonra erken seçim kararı gelebilir

HABER MERKEZİ – Muş’ta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan’ın Karadeniz’de doğalgaz bulunduğunu ‘müjdelemesinin’ ardından mutlaka bir erken seçim kararının geleceğini ifade etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 1 Haziran’da başlattıkları “Demokratik Mücadele Programı”nın 3’üncü aşaması kapsamında başladığı ziyaretleri kapsamında bugün Muş’taydı.

Buldan, Bulanık ilçesinde yaptığı esnaf ziyaretinin ardından beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte il binasına gelerek konuşma yaptı.

Sözlerine kentte artan salgın vakaları ve son günlerde yaşanan gözaltılarla ilgili geçmiş olsun dileklerini sunarak başlayan Buldan, “Biliyoruz hiçbir arkadaşımızın tutuklanma ve gözaltı gerekçesi ele avuca sığacak şeyler değil” dedi.

Arkadaşlarımız barış ve demokrasi mücadelesi verirken gözaltına alınıyorlar. Bu bir konsept. AKP’nin, HDP’ye yönelik başlattığı ve sistematik bir hale dönüşen, sandıkta yenemediği yerlerde halkı korkutma ve sindirmeye çalışan bir anlayış içerisindeler. Tüm bu operasyonların yapıldığı yerlerde tutuklananların yerine onlarca, yüzlerce arkadaşımız görev almak için başvuruyor. Bu parti kapanmıyor, kapısına kilit vurulmuyor. Halkımız her türlü bedel ve emekle var ettiği bu değerlerden asla taviz vermiyor.

‘Yaşananlar sadece HDP ve Kürtler’in sorunları değil’

Buldan, HDP kongresinde halkın kendilerine verdiği mesajdan sonra büyük bir yürüyüş başlattıklarını belirtti.

Ülkedeki sorunlara dair tüm kesimlerle konuştuklarını kaydeden Buldan, “Sorunların çözüm bulması için demokratik bir güç birliğine ihtiyaç olduğunu, bu meselenin sadece HDP’nin veya Kürtlerin sorunu olmadığını, yaşananlardan herkesin etkilendiğini söyledik” dedi ve ekledi:

Bu meseleler Kürtlerin meselesi olmaktan çıkmalıdır, çünkü ekonomik sorunlar, yaşanan çatışmalar sadece bizi değil, Türkiye’yi etkiliyor. Bu ülkede milyonlarca işsiz ve yoksul var. Bu sorun hem Türkün hem Kürdün ama aynı zamanda kadının, gencin, Ermeni’nin, Arapların, Çerkezlerin sorunudur.

‘Doğalgaz müjdesi yandaş şirketlere verildi’

Buldan, AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘müjde’ diyerek duyurduğu, “Karadeniz’de doğalgaz bulduk” açıklamasına da değindi.

Bu müjdenin altında başka hesaplar var. Bu rezervlerin çıkarılması için haleye çıkacaklar. Bu ihale ile birlikte herkesin cebinden para alacaklar, gazın çıkarılmasının masrafını halka ödetecekler. Bu işin kârını da yandaş şirketler kendi ceplerine koyacaklar. Bu bir müjde midir? Bu müjdeyi sadece kendi yandaş şirketlerine verdi. Eğer bu müjde ise doğalgaz faturalarında indirim olacak mı? Halka bedava doğalgaz verecek misiniz? Hayır!

Bakın insanların daha fazla ödemek zorunda kalacaklar. Tüm dünyada daha temiz enerji kullanmayı tercih ederken, Türkiye daha da geriye giderek ‘doğalgaz bulduk’ diye insanlara müjde vermeye çalışıyor. Herkes Mersin’e giderken siz tersine gidiyorsunuz. Karadeniz’de bulunan bu gazın halka nasıl bir etki yaratacağını, ekolojik sisteme nasıl bir etki edeceğini düşündüler mi? Türkiye halkların geleceğini düşünmeyen bir iktidarın halka verecek bir şey yok. Tam 30 kez ‘doğalgaz bulduk’ dediler ama ortada bir şey yok. Bu rezerv çıkarılsa bile bunun ne kadar zararlı olduğunu insanlar bilmelidir.

‘Erken seçim kararı gelebilir’

Bu “müjde” açıklamasından sonra mutlaka bir erken seçim kararının geleceğini ifade eden Buldan, “Parti olarak erken seçime hazırız. Seçim bir yana bu iktidarın bir an önce istifa etmesi gereken bir zamanı yaşıyoruz. Bu iktidarın halklara vereceği hiçbir şey kalmamıştır. Bunların verecekleri en büyük müjde istifa etmeleridir” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Karadeniz'de sel: Mevsimlik tarım işçilerinin çadırları yıkıldı
Sonraki Haber
MEB'den 'meslek lisesi' kararı