Ana SayfaGüncelBuldan: Her sıkıştıklarında gaz çıkarıyorlar

Buldan: Her sıkıştıklarında gaz çıkarıyorlar

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “müjde” için “Bir evde eğer mutfakta tencere kaynamıyorsa, milyonlar açlıkla, sefaletle karşı karşıyaysa ve siz sıkıştığınız her anda gaz çıkarıyorsanız, işte bu halk size ne inanır ne güvenir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin “Demokratik Mücadele Programı”nın üçüncü aşaması kapsamında Ağrı’nın Doğuayazıt ilçesinde halkla buluştu.

Üçüncü aşamanın startını, kayyumların belediyelere atandığı tarih olan 19 Ağustos’a denk getirdiklerini belirten Buldan, 1 Eylül tarihine kadar çeşitli kentlerde halk buluşmalarıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü karşılayacaklarını söyledi.

Tüm iktidarların ülkede süren çatışma süreçlerinde rolü olduğunu belirten Buldan, “Barış bu topraklara gelene kadar savaşların son bulduğu, çatışmaların yaşanmadığı, insanların yaşamlarını yitirmediği, ölümlerin olmadığı, annelerin yüreğinin yanmadığı, annelerin gözyaşı dökmediği bir ülke yaratmak ve bu havayı, atmosferi bu ülkeye yaşatmak bizlerin asli görevlerinden biridir” dedi.

“Yeni bir anayasa yazılmadan hiçbir sorun çözülmez”

Ülkenin yaşadığı tüm krizlerin, usulsüzlüklerin ve sıkıntıların giderilmesi için başlattıkları bu yürüyüşe destek isteyen Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bu yürüyüşle birlikte nelere ihtiyaç var? Hangi yolda yürümemiz gerekiyor? Neleri dikkate almamız gerekiyor? Nerede adım atmamız gerekiyor? Tüm bunlarla ilgili ana başlıklar oluşturduk. Peki, nedir bu ülkenin sorunları?

Bu ülkenin sorunları yeni bir anayasaya ihtiyaçtır. Yeni bir anayasa yazılmadan bu ülkenin hiçbir sorunu çözülmez. Bu nedenle acilen yeni bir anayasa yapım sürecine geçilmelidir. Tüm demokrasi güçlerinin, muhaliflerin, kadınların, gençlerin temel isteği yeni bir anayasadan yanadır. Biz yeni bir anayasanın yazılması için tüm demokrasi güçlerine 1 Haziran’da çağrı yaptık.

Eğer bu ülkede yeni bir tarih yazılacaksa bu ancak yeni bir anayasayla olacaktır. Bunun içerisinde elbette Kürt sorunu başta olmak üzere ekonomik sorunlar, kadınların sorunları, gençlerin sorunları, ekoloji sorunları ve diğer sorunlar yazılacak olan yeni bir anayasayla mutlaka çözüme kavuşacaktır.

Erdoğan’ın ‘müjdesi’

Türkiye halklarının yaşadığı ekonomik, sosyal ve siyasi sıkıntıları kendisine dert etmeyen bir iktidarla karşı karşıya olduklarını söyleyen Buldan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz bulundu” ‘müjdesi’ ile ilgili şunları söyledi:

Bugün müjde açıklayacaklar. Bir yerde gaz bulmuşlar tıpkı 10 yıl önceki gibi ‘gaz bulduk’ müjdesini verecekler. Bir evde eğer mutfakta tencere kaynamıyorsa, milyonlar açlıkla, sefaletle karşı karşıyaysa ve siz her sıkıştığınız anda gaz çıkarıyorsanız, işte bu halk size ne inanır ne güvenir. Türkiye halkının sizin müjdelerinize karnı tok. İnsanlar, iş, aş, ekonomik krizin bitmesini, siyasi hesapların bitirilmesini istiyor.

“Herkes elini taşın altına koymak zorunda”

1 Eylül tarihine kadar tecride karşı özgürlüğü, savaşa karşı barışı savunacak ve mücadele edeceklerini belirten Buldan, devamla şunlar söyledi:

Bu mücadelede herkes elini taşın altına koymak zorundadır. Şimdi diğer partilerin başkanları, yöneticileri bu ülkenin sorunlarıyla ilgili her gün laf edeceklerine, ellerini taşın altına koysa kazanımlarımız daha büyük olur.

Kürt sorunundan söz edenler, sadece bu sorunun rapor hazırlayarak, bir raporla çözüleceğine inanlar bazı gerçekleri görmek zorundalar. Nedir bu gerçekler? Kürt halkı üzerinde uygulanan baskı, şiddet, inkar, asimilasyon politikalarını görmezden gelerek, hiç kimse bu ülkede Kürt sorununun çözümünden söz etmemelidir.


Erdoğan: Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz bulundu




Önceki Haber
Erdoğan: Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz bulundu
Sonraki Haber
Demirtaş’ın avukatlarından Kaya yaşamını yitirdi