Ana SayfaGüncelBuldan’dan ‘ittifak’ açıklaması: Öncelikli gündemimiz demokrasinin inşası

Buldan’dan ‘ittifak’ açıklaması: Öncelikli gündemimiz demokrasinin inşası

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Buldan, CHP ile ittifak iddialarına ilişkin “Bizim bir partiyle ‘ittifak kuralım’ diye bir gündemimiz yok. Bizim önceliğimiz demokrasinin inşasıdır” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin düzenlediği “Demokrasi Buluşmaları”nın ikinci etabı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Birçok alanda yurttaşlarla bir araya geldiklerini anlatan Buldan, “Demokrasi Buluşmaları’nın ikinci etabını tamamladık. Bu kapsamda fabrika ve tarlada işçilerle, çeşitli inanç kesimleriyle, çevrecilerle, KHK’lilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledik. Bunları en kısa sürede rapor haline getirip kamuoyu ile paylaşacağız” dedi ve ekledi: “Ama halkın çaresiz olmadığını, bu devranın böyle sürmeyeceğini gördük.”

Cumhuriyet’ten İlayda Kaya’ya konuşan Buldan, HDP’li belediyelere kayyum atamalarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

  • 31 Mart’ta kazandığımız 65 belediyenin altısı YSK tarafından, 46’sı ise kayyum atamasıyla olmak üzere toplam 52’si hukuk dışı yollarla gasp edildi.
  • 21 belediye eşbaşkanımız şu an tutuklu.
  • Görevinden uzaklaştırılan belediye ve il meclis üyemiz 76.

Buldan, “31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde kaybetmelerinin siyasi intikamını alıyorlar. Elbette bu devran böyle sürmeyecek. Kayyım darbesini yapanlar, hukuk önünde elbet hesap verecekler” diye konuştu.

CHP PM Üyesi Müslim Sarı’nın, geçtiğimiz günlerde Mezopotamya Ajansı’na verdiği demeçte “Bölünme paranoyasından kurtulmak zorundayız. CHP, HDP ile açık bir ittifak yapacak cesarete sahip mi” yönündeki açıklamasını da değerlendiren Buldan, şunları söyledi:

Bize göre Türkiye’nin temel meselesi seçim ittifakı değil, demokrasi mücadelesinde bir güç birliğinin sağlanmasıdır. İhtiyaç olan budur. Biz demokrasi mücadelesi için herkesin güç birliği yapması gerektiğini söylüyoruz. HDP’yle ittifak kurmak isteyenler varsa tabii ki görüşülür, konuşulur. Ancak bizim şu ya da bu partiyle ‘bir ittifak kuralım’ diye bir gündemimiz yok. Bizim öncelikli gündemimiz demokrasinin inşasıdır.

CHP’nin Kürt sorununa ilişkin çıkışını da değerlendiren Buldan, sözlerini şu şekilde tamamladı:

Kürt sorunu, sadece HDP’nin sorunu değil, Türkiye’nin bir sorunudur. Demokrasi sorunuyla iç içe bir sorundur. O nedenle memleketin sorunları için demokratik siyaset üreten herkesin bu meseleye eğilmesi, kapsamlı çözüm politikaları oluşturması gerekir. Bu sorun siyasetle, siyasal yollarla ve demokratik adımlarla, ortak akılla çözülecektir. Çözüm yeri de parlamentodur. Bu sorunu çözme iddiasında olan herkesin çözüm politikasını net bir biçimde oluşturması ve ortaya koyması gerekir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tarım Bakanlığı raporu: Yağışlar azalacak, verim düşecek
Sonraki Haber
Belarus'ta halkın isyanı sürüyor, muhalif aday Litvanya'da