Ana SayfaPolitikaCHP’li kadınlardan 81 ilde ‘İstanbul Sözleşmesi’ açıklaması

CHP’li kadınlardan 81 ilde ‘İstanbul Sözleşmesi’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Hükümetin tartışmaya açtığı İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin 81 ilde açıklama yapan CHP Kadın Kolları, “İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir” dedi ve haklarından geri adım atmayacaklarını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, iktidar tarafından tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı.

Genel merkezde yapılan açıklamada konuşan partinin Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, “İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir” dedi.

“Biz kadınlar elde ettiğimiz haklarımızı bugün hayatın her alanında yaşamak istiyoruz” diyen Nazlıaka sözlerine şöyle devam etti:

Erkek egemen iktidar ise hukuken kazanılmış haklarımızı gasp ettiği yetmiyormuş gibi, şimdi de bu hakları tamamen ortadan kaldırmak istiyor. 2011 yılında imzalanan ve kadına yönelik şiddete karşı devletin atması gereken adımları temel alan İstanbul Sözleşmesi, bugün tam olarak uygulanıyor olsa idi birçok kız kardeşimiz yaşıyor olacaktı.

Nazlıaka, sözleşmenin toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını öngören ve kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesini amaçlayan bir hukuki belge olduğunu hatırlattı.

Türkiye’nin de altına imza attığı sözleşmeyi uygulamak zorunda olduğunu vurgulayan Nazlıaka şunları söyledi:

Haklarımızdan asla geri adım atmayacağız. Kadınların ölmeyeceği, öldürülmeyeceği; hayatın her alanında daha fazla yer alacağı bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Bugün neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü, tacize, tecavüze ya da farklı şiddet türlerine maruz kaldığı ülkemizde İstanbul Sözleşmesi, bizim kırmızı çizgimizdir. Bu çizgiyi aşanlara, Sözleşme’yi uygulamak yerine kaldırmak isteyenlere oturdukları koltukları dar edeceğiz. Cesaret biziz, azim biziz, emek biziz, mücadele biziz. Biz kadınlarız; biz her iki kişiden biriyiz.

İstanbul Sözleşmesi’nin öngördüğü hakların en temel insan hakları olduğunu ve tartışmaya açılamayacağını belirten Nazlıaka, parti olarak tüm kadınların haklarını öğrenip savunacağı ana kadar sokak sokak gezeceklerini dile getirdi.

‘Kadınların tüm hakları ellerinden alınmak isteniyor’

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı Kadın Kolları da İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tartışmalarına ilişkin parti binasında açıklama yaptı.

Açıklamada konuşan CHP Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Behiye Küden, hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme ısrarının, Cumhuriyet tarihi boyunca kadınların elde ettiği tüm haklarının ellerinden almak isteği olduğunu vurguladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gamze Pala’yı öldüren Savaş Dalançıkar hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi
Sonraki Haber
Gültan Kışanak'tan bir kampanya önerisi