Ana SayfaToplumsal CinsiyetÇocuk kitabında tecavüzü meşrulaştıran ifadeler kullanan Musa Dinç’e tutuklama

Çocuk kitabında tecavüzü meşrulaştıran ifadeler kullanan Musa Dinç’e tutuklama

HABER MERKEZİ – Musa Dinç isimli erkeğin yazdığı ‘Gül ve Düşün’ isimli çocuk kitabında tecavüzü meşrulaştırıcı ifadeler kullanıldı. Gelen tepkiler üzerine kitabın satışı durdurulurken, Dinç de hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı.

Musa Dinç tarafından yazılan ve Arı Sanat Yayınevi tarafından basılan ‘Gül ve Düşün’ isimli çocuklara yönelik hikaye kitabında tecavüz hikayesi anlatıldı.

Bir tilkinin, ayıya tecavüz ettiği anlatılan kitapta, cinsel saldırı adeta meşrulaştırıldı.

Kitapta tecavüz, bir ‘cezalandırma’ yönetimi olarak kullanılıyor.

Kitaptaki ifadelerin sosyal medyada paylaşılması ve tepki toplaması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı kitapla ilgili soruşturma başlattı.

Musa Dinç ve kitabı basan yayınevi de birer açıklama yayınladı.

Dinç, “Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor. Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor” ifadelerini kullandı.

Hürriyet’e konuşan Arı Sanat Yayınevi yetkilisi Faruk Coşkun kitabı basarken söz konusu ifadeleri görmediklerini ileri sürerek, 2019 yılında fark ettiklerini ve basımını durdurduklarını söyledi.

Musa Dinç’in daha önce de kitaplarını basmıştık ve kontrol etmiştik bir sorun görmemiştik. Ancak bahsi geçen kitabın editörlüğünü kendisi yapmıştı. Biz de kendisiyle güven ilişkisi kurduğumuz için maalesef kontrol etmemiştik. Kitabı 2018 yılında bastık, 2019’da masallardaki bu ifadeleri fark edince derhal basımını durdurduk, bizdeki kitapları imha ettik. Ancak önceden satın alım yapmış olan kitap satış noktaları satmaya devam ediyormuş.

Bundan yeni haberimiz oldu. İnsanlar tepki göstermekte haklı, bu durumu geçen yıl fark ettikten sonra önlem aldığımızı düşünmüştük. Kitabın ilk üç baskısı bize ait değil biz sadece son baskısını yaptık. Okuyucularımıza bu kitabı yırtmış olarak fotoğrafını bize mail atarlarsa yayın evimizden başka bir kitap hediye edeceğimizi duyurduk. Çok üzgünüz.

Milli Eğitim Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaparak, kitabın bakanlığın yayın ve kontrol alanında olmadığını kaydetti.

Dinç tutuklandı

Soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dinç’i evinde gözaltına aldı.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Dinç, ‘çocuk, hayvan, ölmüş insan bedeniyle ilgili üretilen müstehcen yayınları yayınlamak’ suçlamasıyla tutuklandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
1 Eylül’de Ankara Gar Meydanı’nda ‘barış zinciri’
Sonraki Haber
Japonya Başbakanı Şinzo Abe istifa etti