Ana SayfaDünyaCovid-19 pandemisi: Can kayıpları 800 bini buldu

Covid-19 pandemisi: Can kayıpları 800 bini buldu

HABER MERKEZİ – Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 pandemisinde can kayıpları 800 bine ulaştı, vaka sayısı 22 buçuk milyonu aştı. Türkiye’de de vaka sayıları hızla artarken, Dünya Sağlık Örgütü salgını iki yıldan kısa sürede bitirmeyi umduklarını açıkladı. Gelişmeler sayfamızda.

 


Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 22 kişi yaşamını yitirdi, bin 309 yeni vaka tespit edildi

“Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nu paylaşan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, Corona virüsü vaka sayısı 257 bini aştı.

22 Ağustos Cumartesi günü Türkiye’de 93 bin 7 test yapıldığı ve bin 309 yeni vaka tespit edildiği açıklandı.

Bir gün içinde 22 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği, 801 kişinin ise hastalığı atlattığı bildirildi.

Böylece toplam can kaybı 6 bin 102’ye, toplam vaka sayısı da 257 bin 32’ye yükseldi.

Bakanlığın verilerine göre, toplam test sayısı da 6 milyon 247 bin 164 oldu.


Diyarbakır’da ‘Corona’ya yakalanan 92 yaşındaki kadın eve gönderildi

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşayan 92 yaşındaki Zeynep Teymur, hastalanması üzerine yakınları tarafından 20 Ağustos’ta Bismil Devlet Hastanesi’nde götürüldü.

Teymur’a yapılan Covid-19 testi sonucu pozitif çıktı.

Fakat hastane yetkilileri ‘yoğun bakımda yer yok’ diyerek yakınlarına, kadını eve götürmelerini söyledi.

Aile bunun üzerine Teymur’un ambulansla Diyarbakır, Urfa ya da Batman’a sevk edilmesi talebinde bulundu. Ancak ailesinin bu talebi de karşılık bulmadı.

Bu nedenle aile, Teymur’u eve götürmek zorunda kaldı.


Vakalar arttı, Silopi’de iki banka şubelerini geçici olarak kapattı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde son günlerde Corona virüsü vakalarında artış yaşanıyor.

17 Ağustos’tan bu yana yedi kişinin yaşamını yitirdiği Silopi’de Denizbank ve İş Bankası, önlem için şubelerini geçici olarak kapattı.

Denizbank tarafından müşterilerine gönderilen mesajda “Salgının oluşturacağı risklere karşı sizlerin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak için 21Ağustos Cuma günü itibariyle Silopi şubemizde geçici bir süre hizmete ara verilecektir” denildi.


Bilim Kurulu üyesi: Biz hala birinci dalgayı bitiremedik

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, son dönemde gerçekleşen vaka artışlarının ikinci dalga olmadığını çünkü Türkiye’nin hala birinci dalganın içerisinde olduğunu ifade etti.

“Türkiye’de biz aslında birinci dalgayı bitiremedik. Çünkü hiçbir zaman vaka sayılarımız 500’ün altını görmedi, iki basamaklı sayılara ulaşamadık. Hep yüksek kalmaya devam etti. Evet belli bir süre düştü ve biz buna çok sevindik. Ama sonrasında bizim hızlı biçimde gevşememiz ve tedbirleri unutmamız, bir anda vaka sayılarında yükseliş şeklinde kendini gösterdi.”

İHA’ya konuşan Kayıpmaz, tedbirlere uymanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Kalabalıklardan kaçınmaya özen göstermedik, kalabalıkların içerisinde girdik bilhassa. Ama sağlık çalışanlarımız bu süreçte, korona virüs ile mücadeleye hiç ara vermediler. Aksatmadan görevlerinin başında var güçleri çalışmaya devam ediyorlar. Bu el birliği ile çözebileceğimiz bir süreç. Bunu sadece sağlık çalışanlarımız veya sadece halkımız değil, herkes 83 milyon el ele vereceğiz. Hep birlikte ucundan da olsa bu sürece katkı sunacağız. Ancak bu şekilde pandeminin üstesinden gelebiliriz.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MEB'den 'meslek lisesi' kararı
Sonraki Haber
DSÖ'den çocuklara yönelik 'maske' tavsiyeleri