Ana SayfaDünyaCovid-19 pandemisi: Dünyada vaka sayısı 24 milyona yaklaştı

Covid-19 pandemisi: Dünyada vaka sayısı 24 milyona yaklaştı

HABER MERKEZİ – Dünya genelinde Corona virüsü vaka sayısı 24 milyona yaklaştı. Toplam can kaybı 820 bini geçerken, 16 milyonu aşkın kişi de iyileşti. Türkiye’de de dünya genelinde olduğu gibi vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanıyor. Öte yandan ilk kez Hong Kong’ta virüs bulaşan ve iyileşen bir kişide yeniden Covid-19 tespit edildi. Gelişmeler sayfamızda.

 


Ali Babacan’ın Covid-19 testi pozitif çıktı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter üzerinden Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.


MEB’den uzaktan eğitim genelgesi

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk imzasıyla 31 Ağustos 2020’de başlayacak uzaktan eğitim programına ilişkin genelge yayımlandı.

Genelge göre 31 Ağustos-18 Eylül tarihlerinde yapılacak uzaktan eğitim sürecinde tüm öğretmenler tarafından canlı ders uygulamaları gerçekleştirilebilecek; yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunuşluk düzeylerini etkileyebilecek öğrenme eksikliklerinin giderilmesine öncelik verilecek; geçen eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin kritik konu ve kazanımlarına dair ders içerik videoları da EBA kanallarında yayınlanacak.


TFF: Futbol maçları Ekim’den itibaren sınırlı sayıda seyirciyle oynanacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Ekim ayından itibaren futbol müsabakalarının sınırlı sayıda seyirciyle oynanması kararını verdi.

Kurumun açıklamasına göre;

  • TFF Sağlık Kurulu protokolüyle belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla, müsabakalara tribün kapasitesinin yüzde 30’u kadar seyirci alınabilecek.
  • Stadyumlara ateş ölçümü yapılarak alınacak tüm seyircilerin tribünlerde sosyal mesafeye uyması ve maske takması zorunlu olacak.

Türkiye’de Covid-19 salgını nedeniyle 19 Mart günü ligler durdurulmuş, 12 Haziran’da ise seyircisiz olarak yeniden başlamıştı.


Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 24 kişi hayatını kaybetti, bin 502 vaka tespit edildi

Sağlık Bakanlığı’nın son paylaştığı “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”na göre, toplam Corona virüsü vaka sayısı 261 bini aştı.

25 Ağustos Salı günü Türkiye’de 98 bin 231 test yapıldığı ve bin 502 yeni vaka tespit edildiği açıklandı.

Bir gün içinde 24 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği, 887 kişinin ise hastalığı atlattığı bildirildi.

Böylece toplam can kaybı 6 bin 163’e, toplam vaka sayısı da 261 bin 194’e yükseldi.

Bakanlığın verilerine göre, toplam test sayısı da 6 milyon 521 bin 640 oldu.


Covid-19 genelgesi: 14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere izin verilmeyecek

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Covid-19 tedbirleri konulu yeni bir genelge gönderdi.

Genelge göre;

  • Yarından (26 Ağustos) itibaren 14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyecek.
  • Bu iller; Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Antep, Kayseri, Konya, Mardin, Urfa, Van ve Yozgat.
  • Bu illerde yapılacak olan düğün ve nikahlar ise en fazla bir saat içerisinde tamamlanacak
  • Bu illerde düğün salonlarında dans/oyuna izin verilmeyecek, sandalye/koltuk düzeni dans/oyun pisti/alanlarını kapatacak şekilde oluşturulacak.
  • Bu illerde, gelin ile damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri yurttaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah merasimlerine katılması yasaklanacak.
  • Ülke genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmeti ve paketli su servisi hariç her türlü yiyecek içecek ikramı geçici süreyle durdurulacak.

Güney Kore’de başkent ve çevresindeki okullar kapatıldı

Güney Kore, Corona virüsü vaka sayılarının yeniden artmasının ardından başkent Seul ve çevresindeki tüm okul ve kreşleri kapatmaya karar verdi.

Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 11 Eylül’e kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

Sadece Aralık ayında üniversite sınavına girecek olan lise son sınıf öğrencileri okula gidebilecek.


MEB: Kronik hastalığı olan lise öğrencileri uzaktan eğitime devam edebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze eğitim başladıktan sonra kronik hastalığı olan lise öğrencilerinin uzaktan eğitimle devam edebileceğini açıkladı.

Bakanlık, bu konuda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince gerekli tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sisteminde kronik hastalıklar listesinde hastalığı bulunan resmi ve özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencileri, durumlarına ilişkin e-Nabız Sistemi’nden alacakları belgeyle okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, eğitim faaliyetlerini uzaktan eğitimle sürdürebilecek.


DSÖ: 6-11 yaş aralığındaki çocuklar da maske takmalı 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 12 yaşın altındaki çocukların virüsü yetişkinler kadar çok yaymadığına yönelik var olan görüşün aksine, 6-11 yaş aralığındaki çocukların bazı durumlarda maske takmalarının virüsün yayılmasını büyük ölçüde engelleyeceğini açıkladı.

DSÖ, bu kararın çocukların yaşadığı bölgedeki Covid-19 vakalarının yaygınlığına, çocuğun güvenli bir şekilde maskeyi kullanıp kullanamayacağına ve maskeyi çıkarıp takarken bir yetişkin gözetiminde olup olmamasına göre verilmesi gerektiğini ifade etti.

Örgütün uzmanlarından Maria Van Kerkhov, virüse yakalanan çocukların büyük bölümünün hafif semptomlar gösterdiği ya da hiç semptom göstermeden hastalığı atlattığını kaydetti.

Ancak Kerkhov, bazı çocukların daha şiddetli semptomlar gösterebileceği hatta hayatını kaybedebileceği konusunda da uyardı.


İlk kez bir kişiye ikinci defa Covid-19 teşhisi konuldu

Hong Kong’ta Corona virüsüne yakalanıp iyileşen 33 yaşındaki bir erkeğe, 4,5 ay sonra yeniden virüs bulaştı.

Bilim insanları bir kişiye ikinci kez Covid-19 teşhisi konulmasının bir ilk olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada kişiye bulaşan virüsün genom diziliminin ilk bulaşan virüsten “tamamen farklı” olduğu belirtildi.

Hong Kong Üniversitesi tarafından yayınlanacak olan raporda, erkeğin ilk kez virüse yakalandığında hafif semptomlar gösterdiği ve 14 gün hastanede kaldığı ifade edildi.

15 Ağustos’ta İngiltere üzerinden İspanya’dan Hong Kong’a geldiği sırada kişiye yapılan Covid-19 testinin sonucunun, semptom göstermemesine rağmen pozitif çıktığı kaydedildi.

Uzmanlar, adamın semptom göstermeme nedeninin kazandığı bağışıklık olabileceğini öne sürerken, Covid-19’a karşı bağışıklığın kısa ömürlü olmasının tekrardan enfekte olmayı tetikleyebileceğini ileri sürdüler.

Londra Hijyen ve Tropik Tıp Okulunda Profesör Brendan Wren yaptığı açıklamada, “Bu çok nadir görülen bir yeniden enfeksiyon örneğidir. Bu küresel Covid-19 aşılarını geliştirme yönündeki çabayı boşa çıkarmamalı. Virüsün zaman içinde doğal olarak mutasyona uğraması beklenen bir şey” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sancar: Kim bu iktidarı istemiyorsa iktidarla arasındaki farkı ortaya koymak zorunda
Sonraki Haber
MSB: Libya'da bir asker hayatını kaybetti