Ana SayfaDünyaCovid-19 pandemisi: Dünyada vaka sayısı 25 milyona yaklaştı

Covid-19 pandemisi: Dünyada vaka sayısı 25 milyona yaklaştı

HABER MERKEZİ – Dünya genelinde Corona virüsü vaka sayısı 25 milyona ulaşmak üzere, can kaybı ise 840 bini aştı. Vakaların artışı ile birlikte tüm dünyada gevşetilen önlemler yeniden uygulamaya başlanıyor. Gelişmeler sayfamızda.

 


Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 39 kişi hayatını kaybetti, bin 549 vaka tespit edildi

Sağlık Bakanlığı’nın son paylaştığı “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”na göre, toplam Corona virüsü vaka sayısı 267 bini geçti.

29 Ağustos Cumartesi günü Türkiye’de 101 bin 414 test yapıldığı ve bin 549 yeni vaka tespit edildiği açıklandı.

Bir gün içinde 39 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği, bin 3 kişinin ise hastalığı atlattığı bildirildi.

Böylece toplam can kaybı 6 bin 284’e, toplam vaka sayısı da 267 bin 64’e yükseldi.

Bakanlığın verilerine göre, toplam test sayısı da 6 milyon 937 bin 88 oldu.


Ali Babacan’ın eşi ve çocuğunun Covid-19 testi pozitif çıktı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, 25 Ağustos’ta Corona virüsüne yakalandığını duyurduktan günler sonra, bu kez eşi Zeynep Babacan ve oğulları Emir’in de testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.


İstanbul’da düğün, sünnet, nişan etkinliklerine kısıtlama

İstanbul Valiliği, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve benzeri etkinliklere yönelik Corona virüsü önlemleri kapsamında kısıtlamalar getirdi.

Bu kapsamda alınan önlemler şöyle:

  • Tüm kapalı alanlarda sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve benzeri etkinliklere müsaade
    edilmemesi,
  • Düğün ve nikah salonlarında sandalye/koltuk düzeni toplam kapasitenin azami 1/3’ünü aşmayacak şekilde, fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde oluşturulması,
  • Düğün ve nikahlarda yemek verilmesi de dâhil olmak üzere, her türlü yiyecek-içecek servisi/ikram (paketli su servisi hariç) yapılmaması,
  • Düğünlerde oyun/dans gibi faaliyetlere müsaade edilmemesi,
  • Gelin ve damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 15 yaş altı çocukların nişan, düğün ve nikâh merasimlerine katılımına izin verilmemesi,
  • İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra, düğün ve nikâhlarda bu karar ve İçişleri Bakanlığı genelgeleri ile Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan tüm kural ve tedbirlere riayet edilmesinin sağlanması ve alınan önlemlerin denetlenmesi,
  • Yukarıda belirtilen düzenlemelerin 31.08.2020 Pazartesi günü saat 08.00’den itibaren geçerli olması kararlaştırılmıştır. Tedbirlere uymayanlarla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak, aykırılığın durumuna göre konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin adli ve idari işlem başlatılacaktır.

Bakan Selçuk’tan ‘uzaktan eğitim’ açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Corona virüsü vakalarının arttığı bugünlerde başlayacak eğitim-öğretim yılıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Uzaktan eğitim süreciyle ilgili araştırma yaptıklarını belirten Selçuk, “Neyi çok iyi yaptık nerede eksiğimiz var bunu gördük. Bu eksiklikler sadece Türkiye için söz konusu değil. Bütün dünya için canlı sınıf meselesi yepyeni bir durum” dedi ve şunları söyledi:

Canlı sınıfla ilgili imkanlarımızı başlangıca göre asgari 10-12 kat artırıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Öğrencilere uyum konusunda paketler hazırladık. Öğrencilere ders kitabı dışında çalışma kitabı verilecek. Yaklaşık 1.5 milyon çocuğun EBA’ya erişiminde sorun var. Bu çocuklara 17 kitaptan oluşan bir set veriyoruz.

5 bin 200 EBA destek noktası kuruyoruz. Bu noktaları erişimde zorluk çeken çocukların oldukları bölgelere kuruyoruz. Avrupa ülkelerinin tamamı okullarını açtı, açıyor. Ancak bizim kendi ülkemize özgü, kendi risklerimize özgü hesaplarımızı yapmamız gerekiyor. Bu noktada uzaktan eğitim çok kıymetli. Bütün velilerin buna sahip çıkması gerekiyor.

Selçuk, yüz yüze eğitimin belirli sınıflarda 21 Eylül’de başlayacağını da açıkladı.

Bakan Selçuk, “Bütün halkımız şunu bilsin. Biz hiçbir çocuğumuzu ya da öğretmenimizi riske atan bir karara imza atmayız” ifadesini kullandı.

Bilim Kurulu’nun da kararıyla bu uygulamaya küçük sınıflarla başlayacaklarını dile getiren Selçuk, “21’inde hangi sınıflar açılacak? Bu spekülasyonlar hep yapılıyor. Sadece resmi kaynaklardan, Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde ne yazıyorsa odur” dedi.


Muğla’da 65 yaş ve üstü yurttaşlara yeni kısıtlamalar 

Muğla Valiliği, Corona virüsü tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü yurttaşlara yeni kısıtlamalar getirdi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

“65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın düğün, nişan, nikah, kına, sünnet, mevlit, cenaze gibi toplu organizasyonlara, sadece 1. 2. 3. derece (anne, baba, kardeş, torun, dede, nine, amca, hala, teyze, dayı) yakın akrabalarının sosyal mesafe ve maske kuralına riayet ederek katılması, bunun dışındaki 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın katılımlarının kısıtlanmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cudi Dağı'nda yangın
Sonraki Haber
CHP Avcılar Gençlik Kolları Üyesi Yıldırım'ın evine polis baskını