Ana SayfaDünyaCovid-19 pandemisinde vaka sayısı 20 milyonu aştı

Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 20 milyonu aştı

HABER MERKEZİ – Corona virüsü salgınında toplam vaka sayısı 20 milyonu geçti. Dünya genelinde can kaybı sayısı da 730 binin üzerinde. Türkiye’de ise yeniden açılmayla virüsün yayılımı arttı, toplam vaka sayısı 242 bine yaklaştı. Gelişmeler sayfamızda.

 


Irak: 53 milletvekiline Covid-19 teşhisi konuldu, üçünün durumu ağır

Irak Parlamentosu milletvekillerinden Bedir el-Ziyadi, 53 milletvekiline Covid-19 teşhisi konulduğunu, üçünün durumunun ağır olduğu aktardı.

El-Ziyadi, parlamentonun Covid-19 salgını nedeniyle dünyadaki diğer parlamentolar gibi aktif olmadığını kaydetti.

Parlamentonun Eylül ayının sonuna kadar 3 aylık tatilde olduğunu ifade eden el-Ziyadi, “Parlamentoda olağanüstü oturum yapma yetkisi başkanlığa ait. Çağrı olursa milletvekilleri oturuma katılmaya hazır” dedi.

Komisyon çalışmalarının devam ettiğini aktaran el-Ziyadi, “Oylamayı ve tartışmayı bekleyen önemli yasalar var. Oturum için hazırız” ifadelerini kullandı.

Irak’ta Güçler Birliği İttifakı Milletvekili ve aynı zamanda Yüksek Öğretim Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Geyda Kembeş, Covid-19 nedeniyle Temmuz ayında hayatını kaybetmişti.

Irak Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, ülkede salgın nedeniyle can kaybı 5 bin 392, vaka sayısı ise 150 bin 115.


Oyuncu Antonio Banderas, Covid-19’a yakalandığını duyurdu

İspanyalı oyuncu Antonio Banderas, 60. yaş gününde Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Twitter üzerinden açıklama yapan Banderas, “Bugün, 10 Ağustos, Corona virüsten kaynaklanan Covid-19 hastalığı testinin pozitif çıkmasının ardından 60. doğum günümü karantinadan sonra kutlamak zorunda olduğumu kamuoyuna duyurmak istiyorum” dedi.


Nedeni vaka artışı: Yunanistan’ın turizm merkezlerindeki restoran ve barlara gece yasağı

Yunanistan’da koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanması üzerine turizm merkezlerindeki restoran ve barlara bugünden itibaren geçerli olmak üzere gece yasağı getirildi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, kısıtlamalar 23 Ağustos’a kadar geçerli olacak.

Gece yarısından sabah 07:00’ye kadar restoran ve barların kapalı olacağı yerler Mikanos, Santorini, Korfu, Girit, Rodos, Kos ve Zakintos.

Selanik, Larissa, Volos ve Katerin şehirleri ile Halkidiki yarımadasında da aynı önlemler uygulanacak.

Öte yandan Yunanistan hükümeti, bir dizi AB ülkesinden ve Balkanlar’dan ülkeye gireceklere de kısıtlama getirildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Vassilis Kikilias, vaka eğrisinin “tehlikeli bir şekilde arttığını” söyledi.

17 Ağustos’tan itibaren Belçika, Çekya, Hollanda, İspanya ve İsveç’ten ülkeye girecek yolcuların da son 72 saatte alınmış Covid-19 test sonuçlarını sunmaları zorunlu tutuluyor.


Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 14 kişi hayatını kaybetti, bin 193 vaka tespit edildi

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nu paylaşan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, Corona virüsü vaka sayısı 242 bine yaklaştı.

10 Ağustos Pazartesi günü Türkiye’de 62 bin 219 test yapıldığı ve bin 193 yeni vaka tespit edildiğini açıklandı.

Bir gün içinde 14 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği, bin 211 kişinin ise hastalığı atlattığı bildirildi.

Böylece toplam vaka sayısı 241 bin 997’ye, toplam can kaybı ise 5 bin 858’e yükseldi.

Bakanlığın verilerine göre, toplam test sayısı da 5 milyon 326 bin 35 oldu.


Soylu: Yarın tüm Türkiye’de salgınla ilgili yoğun denetimin ikincisini gerçekleştireceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yarın tüm Türkiye’de Covid-19 salgınıyla ilgili yoğun denetimin ikincisini gerçekleştireceklerini duyurdu.

Soylu, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda “Yarın tüm Türkiye’de, salgın ile ilgili yoğun denetimin ikincisini gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz hafta tüm Türkiye’de denetime katılan; yöneticilerimize ve kolluk güçlerimize teşekkür ediyoruz. Pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, ticari taksiler ve tüm yaşam alanlarında yine sahada olacağız” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı da valiliklere “Covid-19 Tedbirleri Denetimleri” konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre il ve ilçelerdeki Covid-19 tedbirlerine yönelik denetimlere vali, kaymakam ve muhtarlar da katılacak.

Konaklama tesisleri, AVM’ler, pazar yerleri, lokanta, kahve, kıraathane, kuaför ve güzellik merkezleri denetim kapsamında tek tek kontrol edilecek.


TTB Başkanı: Halka güvenmek lazım, bakanlık verileri açıklarsa tedbir alınır

Ayşegül Doğan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Ayşegül Doğan Soruyor’ programına konuk olan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, Türkiye’nin pandemi sürecini nasıl yönettiğine, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler üzerindeki tartışmalara ve TTB’nin çözüm önerilerine dair birçok konuyu yeniden tv için değerlendirdi.

Adıyaman’ın vakalardaki artışa dair yorumu şöyle oldu: “Türkiye’de birinci dalga devam ediyor, Türkiye birinci dalganın ikinci pikini şu anda yaşıyor.”

65 ilde örgütlü olduklarını belirten TTB Başkanı, “Oralardan bize devamlı bir bilgi akışı var. Bize gelen verilerle, akşamları konan o turkuaz renkli tablodaki verilerle bir paralellik yok maalesef” dedi ve ekledi: “Bize gelen bilgiler, vaka sayılarının daha çok olduğuna dair.”

Verilerin şeffaf bir şeklide paylaşılmadığını savunan Adıyaman, “Mesela siz Ankara’da dün kaç hasta vardı ya da kaç hasta hayatını kaybetti, bunların kaçı erkek kaçı kadın, yaş ortalaması nedir, ek hastalıkları var mı? Bunları biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Ben de bilmiyorum. Çünkü açıklamıyorlar. Ama siz bugün gidin Almanya’ya, Koch Enstitüsü’nün web sitesine girin; hangi eyalette, hangi şehirde, hangi semtte kaç hasta olduğunu, o bölgede kaç kişinin hayatını kaybettiğini, ek hastalıkları nedir, yaş oranları nedir bilirsiniz. Türkiye’de maalesef hiçbir zaman bu veriler açıklanmadı” diye konuştu.

“Türkiye’de halka biraz güvenmek lazım. Siz bu verileri açıklarsanız halk tedbirini alır, hangi şehre gidip gitmeyeceğine karar verir” diyen Sinan Adıyaman ayrıca, 31 Ağustos’ta açılması beklenen okullara dair şunu söyledi: “Hastalığın yayılımı ve hızı bu şekilde devam ederse okulların açılmasının söz konusu olmaması gerekiyor.”


Dünya genelinde vaka sayısı 20 milyonu geçti

Dünya genelinde Covid-19 salgını verilerinin derlendiği “Worldometers” adlı internet sitesi, dünya çapında Corona virüsü vaka sayısının 20 milyon 25 bini aştığını, can kaybı sayısının ise 734 bine yükseldiğini aktardı.

Vaka sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke şöyle:

  • ABD (5,199,444)
  • Brezilya (3,035,582)
  • Hindistan (2,215,074)
  • Rusya (887,536)
  • Güney Afrika (559,859)

Can kaybı sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke ise şöyle:

  • ABD (165,617)
  • Brezilya (101,136)
  • Meksika (52,298)
  • Britanya (46,574)
  • Hindistan (44,466)

Türkiye’de vaka sayısı 240 bini aştı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de 9 Ağustos itibarıyla toplam Covid-19 vaka sayısının 240 bini aştığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da temaslı kişilerin pozitif vakaya dönüşme oranının arttığı uyarısında bulundu.


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tepkilere rağmen Munzur Gözeleri'ni tahrip edecek proje başladı
Sonraki Haber
İşçileri taşıyan midibüs kaza yaptı: İki işçi hayatını kaybetti