Ana SayfaEğitimDekanın çocuğuna torpilli atama

Dekanın çocuğuna torpilli atama

HABER MERKEZİ – Dicle Üniversitesi, iki diyetisyen alımı için duyuru yaptı. Bugün açıklanan sonuçlara göre kadroya tek bir kişi alındı, o da Eğitim Fakültesi Dekanı’nın KPSS’den 70 puan alan kızı. Puanı 78 olmasına rağmen ataması yapılmayan bir diyetisyen atamaya tepki gösterdi.

Eşini işe almak için kişiye özel ilan çıkaran Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın kamuoyunda oluşan tepki üzerine görevden uzaklaştırılması haberi daha soğumadan bu kez de Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi’nde benzer bir atama ortaya çıktı.

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı, Haziran ayında sözleşmeli iki diyetisyen alımı için duyuruda bulundu.

Söz konusu personel alımı 28 Haziran tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra onlarca kişi açılan diyetisyenlik kadrosuna başvuruda bulundu.

Yapılan başvuruların ardından onlarca diyetisyen adayı sonuçların açıklanmasını bekledi.

Dicle Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı bugün web sitesinden kadro alan kişileri açıkladı. Ancak iki kişilik kadroya sadece bir kişinin alındığı görüldü.

Yerel yayın yapan Tigris Haber sitesine göre, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Giray Topal’ın KPSS’den 70 puan alan kızı işe alınırken, puanı daha yüksek olanlar alınmadı.

Böylelikle diyetisyenlik kadrosu için açılan ilanın kriterlerini karşılayan tek kişi dekanın kızı oldu.

Puanı yüksek olmasına rağmen alınmadı

KPSS’den 78 puan alan ve isminin verilmesini istemeyen bir diyetisyen, tepkisini şöyle dile getirdi:

Haziran ayında Dicle Üniversitesi Rektörlüğünün alım duyurusunu görünce ben de başvurdum. Sonuçlara bakmak için bugün Dicle Üniversitesi’nin web sitesine baktım. Puanı bizden düşük olan birinin alındığını gördüm. Bu beni gerçekten şok etti. Üstelik kadroya alınan kişi yeni mezun olmuş biri. Aranan 3 kritere de uymuyor. Ne yazık ki bir dayımız olmadığı için böylesi hukuksuzluklarla karşılaşıyoruz. Bunu asla kabul etmeyeceğim. Gerekli girişimlerde bulunacağım. Hem Rektörlük hem de Personel Daire Başkanlığına başvuru yapıp duruma itiraz edeceğim. Kurumların şeffaflıktan uzak duruş sergilemeleri hepimizi incitiyor ve adalet duygusunu zedeliyor. Rektörlüğün bu durumu düzeltmesi lazım. Hakkıyla girmişse zaten diyeceğimiz bir şey yok. Ancak sırf dekanın kızı diye özel kadro açılıyor ve işe alınıyorsa bu hepimize saygısızlıktır.

Tigris Haber’in aradığı Personel Daire Başkanlığı yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçındı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara'da ev baskınları: Yüksel direnişçileri gözaltına alındı
Sonraki Haber
Oyuncu Meral Niron yaşamını yitirdi