Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan ölüm orucundaki avukatlar için destek mesajı

Demirtaş’tan ölüm orucundaki avukatlar için destek mesajı

HABER MERKEZİ – HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için daha fazla duyarlılık gösterilmesi için çağrı yaptı.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için mesaj gönderdi.

Aile telefon görüşmesinde konuya ilişkin Demirtaş’ın mesajını, eşi Başak Demirtaş sosyal medya hesabından paylaştı.

Demirtaş’ın mesajı şöyle:

Selahattin ile telefonda görüştük bugün. Çok selamları vardı. Açlık grevindeki avukatlar Aytaç ve Ebru için çok üzüldüğünü, halkın ve tüm meslektaşlarının daha fazla duyarlılık gösterip onlara sahip çıkması gerektiğini söyledi. Umarım, tutuklu avukatların tümü serbest bırakılır.

Avukatların ölüm orucu eylemi

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, ölüm orucundaki tutuklu avukatların başvurusunu kabul ederek sağlık durumlarının cezaevinde kalmaya uygun olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’nda muayene olmalarına karar vermişti.

ATK, Timtik ve Ünsal ile ilgili ilk raporunu açıklamış ve her ikisi için de “Hapishanede kalmaları uygun değildir” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Timtik ve Ünsal’ın avukatları, 30 Temmuz günü İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne raporla birlikte tahliye dilekçelerini sunmuştu.

Ancak mahkeme, aynı gün tahliye talebini reddederek iki avukatın da tutukluluğunun devamına hükmetmişti.

Mahkeme ayrıca, “Hastane koşullarında tıbbi takip ve tedavilerinin ivedi olarak sağlanması hususunda gereğinin ifası için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına” karar vermişti.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB), verilen bu kararın ‘zorla müdahaleye zemin hazırlamaya’ yönelik olduğunu vurgulamıştı.

ATK raporuna rağmen tahliye edilmeyen ölüm orucundaki avukatlar Timtik ve Ünsal, kendi istekleri dışında hastaneye kaldırılmıştı.

Timtik, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Ünsal ise Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde tutuluyor.

“Adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda olan Timtik’in eylemi 218, Ünsal’ın ise 187’inci gününde.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cizre Belediyesi'ne ait kamyon çocuklara çarptı: Bir yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
İstanbul’da kadın cinayeti