Ana SayfaGüncel“Demokratik Mücadele Programı”nın üçüncü aşaması başlıyor

“Demokratik Mücadele Programı”nın üçüncü aşaması başlıyor

HABER MERKEZİ – HDP, “Demokratik Mücadele Programı”nın üçüncü aşamasını “Hep birlikte irademize sahip çıkıyoruz” sloganıyla İstanbul ve Mardin’de başlatacak. 1 Eylül’de yapılacak ‘barış zinciri’ eylemleri ile son bulacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Demokratik Mücadele Programı”nın üçüncü aşamasının startını yarın İstanbul ve Mardin’de verecek.

Programın birinci aşamasında “Demokrasi Yürüyüşü”, ikinci aşamasında ise “Demokrasi Buluşmaları”nı gerçekleştiren HDP, üç aşamadan oluşan eylem ve etkinliklerini 1 Eylül’de tamamlayacak.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre kampanyanın üçüncü aşamasının sloganı şöyle: “Hep birlikte savaşa karşı barış, tecride karşı özgürlük.”

Üçüncü aşama, partinin eş genel başkanlarından Pervin Buldan’ın İstanbul’da, Mithat Sancar’ın ise Mardin’de “Hep birlikte irademize sahip çıkıyoruz” sloganıyla yapacakları basın açıklaması ile başlayacak.

Basın açıklamalarında kayyum atamalarına ilişkin raporlar da paylaşılacak.

Kampanya kapsamında 20-28 Ağustos tarihleri arasında, eşbaşkanların katılımıyla Antep, Ağrı, Muş, Bursa, Muğla, Manisa gibi illerde halk buluşmaları ve esnaf ziyareti gerçekleştirilecek.

HDP heyetleri ayrıca, 15-27 Ağustos tarihleri arasında “Hep birlikte savaşa karşı barış, tecride karış özgürlük” sloganıyla sivil toplum örgütleriyle çeşitli kurumlara ziyaretlerde bulunacak.

Üç aylık mücadele programının sonuç deklarasyonu ise 31 Ağustos’ta kamuoyuyla paylaşılacak.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ise kampanyanın finali gerçekleştirilecek. 1 Eylül’de İstanbul, Diyarbakır, Adana, Antalya, Urfa, Van, Ankara, İzmir gibi illerde “barış zinciri” eylemleri yapılacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sanders: Trump'ı mağlup etmek için birleşmeliyiz
Sonraki Haber
Annesini korumak için babasını öldüren çocuğa ilk duruşmada tahliye