Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da son iki haftada 84 sağlık çalışanı enfekte oldu

Diyarbakır’da son iki haftada 84 sağlık çalışanı enfekte oldu

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, kentteki vaka artışının ‘alarm’ verdiğini belirterek, son 2 haftada 84 sağlık çalışanının daha enfekte olduğunu, virüse yakalanan sağlıkçıların sayısının 430’a yükseldiğini söyledi.

Diyarbakır Tabip Odası (DTO) Başkanı Elif Turan, kentteki Corona virüsü salgınının gidişatına ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı.

“Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerde ilimizdeki vaka artışının ciddi boyutta olduğunu görüyoruz. Sahadan aldığımız veriler vakaların arttığı yönünde” diyen Turan, kentte günlük vaka artışının ortalama 300 bandında seyrettiğini dile getirdi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Turan, Diyarbakır’da üç gün boyunca test yapılmadığını, ancak önceki gün testlerin yeniden yapılmaya başlandığını belirtti.

İl genelinde yatan hasta sayısının 600 olduğunu da ifade eden Turan, hasta yoğunluğunun en çok yaşandığı hastanenin Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduğuna işaret etti.

Turan, en fazla Corona virüsü vakalarının görüldüğü Diyarbakır ilçelerinin başında Silvan ve Bismil’in geldiğini de kaydetti.

Vaka sayılarındaki artışın “alarm verici” olduğunu sözlerine ekleyen Turan, kentte 6 Ağustos itibariyle enfekte olan 346 sağlık çalışanı sayısının 84 artarak, 430’a yükseldiğini aktardı.

Son 2 haftada, yani 13-14 günde 84 sağlık çalışını daha enfekte oldu. Bunlar bizim ulaşabildiğimiz, hasta olup belirti gösteren sağlık çalışanları bir de asemptomik, yani belirti göstermeyen sağlık çalışanları da var.

Sağlık emekçilerinin çalışma koşullarına dikkat çeken Turan, “Sağlık çalışanlarının iş yükü her geçen gün artmaktadır. Çalışma koşullarının da düzenlenmesi gerekir. Sağlıkçılar bir çöküş noktasına, bir tükenmişlik noktasına gelmişler” dedi ve ekledi:

Böyle devam ederse daha da tükeneceğiz ve önünü alamayacağız bu pandeminin. İlimizde 1-2 sağlık çalışanının istifa ettiği bilgisi geldi. Türkiye genelinde de istifaların başladığı haberi geliyor.

Salgının yayılma hızının artmasında 1 Haziran itibariyle başlatılan ‘normalleşme’nin etkili olduğunun altını çizen Turan, şöyle konuştu:

Halk tarafından normalleşme süreci yanlış anlaşıldı, çünkü yanlış aktarıldı. Yani pandemi bitmiş algısı yaratıldı. Aslında verilerin arttığını hepimiz görüyoruz. Her ne kadar bir meslek örgütü olarak sahada çalışıyor olsak da bu toplumun bir parçasıyız. Kendi çevremizde bile her gün vakaları arttığını görüyoruz. Artık neredeyse Diyarbakır’da virüs bulaşmamış bir aile nadirdir.

Yani bakanlığın neden öyle yaptığını hala anlamış değilim. 1 Haziran’dan sonra yaşanan normalleşme daha çok ekonomik kaygıları gözeterek yapıldı. Eğer tedbirler gevşetilecekse epidemiyolojik veriler ışığında, bilimsel veriler ışığında her bölgeye özgü şekilde tedbirlerin gevşetilmesi gerekirdi.




Önceki Haber
Kilis'te kadın cinayeti: Altue El Hassan damadı tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
Kooperatif emekçisi kadınlar: Kararlarımızı kendimiz alıyoruz