Ana SayfaDünyaDünya genelinde aktif vaka sayısı 6 buçuk milyonun üzerinde

Dünya genelinde aktif vaka sayısı 6 buçuk milyonun üzerinde

HABER MERKEZİ – Corona virüsü vaka sayıları hızla artıyor, dünya genelinde sayı 23 milyon 300 bini aştı. Pandemide toplam can kaybı 800 binin üzerinde, iyileşenlerin sayısı ise 16 milyona yaklaşıyor. Bu veriler, dünya çapında aktif vaka sayısının 6 buçuk milyonun üzerinde seyrettiğini gösteriyor. Türkiye’de de salgın yayılmaya devam ediyor. Gelişmeler sayfamızda.

 


Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 19 kişi hayatını kaybetti, bin 217 vaka tespit edildi

Sağlık Bakanlığı’nın son paylaştığı “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”na göre, toplam Corona virüsü vaka sayısı 260 bine yaklaşıyor.

23 Ağustos Pazar günü Türkiye’de 80 bin 302 test yapıldığı ve bin 217 yeni vaka tespit edildiği açıklandı.

Bir gün içinde 19 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği, 795 kişinin ise hastalığı atlattığı bildirildi.

Böylece toplam can kaybı 6 bin 121’e, toplam vaka sayısı da 258 bin 249’a yükseldi.

Bakanlığın verilerine göre, toplam test sayısı da 6 milyon 327 bin 466 oldu.


Almanya’da ‘Corona’ deneyi: Bin 500 kişilik konser düzenlendi

Fotoğraf: AP

Almanya’da konser ortamında Corona virüsünün nasıl yayılabileceğini gözlemlemek için bir deney yapıldı.

Leipzig Üniversitesi tarafından düzenlenen deneye Covid-19 testi negatif olan 18 ila 50 yaş arası yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

DW Türkçe’nin aktardığına göre deneyde katılımcıların hepsine takip cihazı verilirken, maske takma zorunluluğu da getirildi.

Söz konusu deney için üç farklı senaryo oluşturuldu:

  • Birinci senaryoda sosyal mesafe kuralı uygulanmadı.
  • İkinci senaryoda katılımcılardan hijyen önlemlerine uyması ve sosyal mesafe kuralını gözetmeleri istendi.
  • Üçüncü senaryoda ise katılımcılar arasında bir buçuk metre kuralı sıkı biçimde uygulandı.

Araştırmacılar katılımcıları üç farklı senaryoda gözlemleyerek izleyici davranışları ve virüsün olası yayılma şekilleri hakkında veri topladı. Araştırma sonuçlarının 4 ila 6 hafta içinde açıklanması bekleniyor.


Güney Kore’de salgının başından bu yana en yüksek vaka artışı

Fotoğraf: Reuters

Covid-19 salgınının yayılmasına karşı mücadelede örnek ülkeler arasında gösterilen Güney Kore’de 7 Mart’tan bu yana en yüksek vaka artışı kaydedildi.

Son 24 saat içerisinde 397 yeni vaka tespit edildiği açıklandı.

Günlük Corona virüsü vaka sayısının 10 gündür 300’ün üzerinde olan ülkede plajlar ve barlar kapatıldı, beyzbol maçlarının seyircisiz oynanmasına karar verildi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre başkent Seul’da Pazartesi gece yarısından itibaren kamusal alanda maske takma zorunluluğu getiriliyor.

Vaka sayılarının artmaya devam etmesi durumunda okul ve dükkanların da kapatılacağı duyruldu.

Güney Kore Salgın Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezleri Başkanı Jung Eun Kyeong, vaka sayısının henüz en yüksek seviyesine ulaşmadığına dikkat çekerek, halkı mümkün olduğunca evden çıkmamaları konusunda uyardı.


Kuzey Kıbrıs’ta yeni ‘Corona’ kısıtlamaları

Kuzey Kıbrıs’ta 1 Temmuz’da Covid-19 önlemlerinin gevşetilmesinin ardından 160 vaka tespit edildi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, önlemlerin sıkılaştırılması kararı aldı.

Alınan kararlara göre, açık alanda düzenlenecek eğlenceler 100 kişi ile sınırlandırıldı.

Kapalı alanlarda ise kişi sayısının 200 m2 ve üzere yerlerde en fazla 50 kişi, 100-200 m2 arası yerlerde en fazla 30 kişi, 50-100 m2 arası yerlerde en fazla 20 kişi, 50 m2 altındaki yerlerde en fazla 10 kişi ile sınırlandırılmasına karar verildi.

Düğünlerde de maske takılmasının zorunlu olması, sosyal mesafeye dikkat edilmesi ve temasın olmaması yönünde kararlar açıklandı.

Öte yandan, günlük uçuş sayısının bugün gece yarısından itibaren altı ile sınırlandırılması kararı da alındı. Deniz yolu ile ülkeye gelen yolcu sayısı da 250’e indirildi.


İtalya’da günlük vaka sayısı aylar sonra ilk kez bini aştı

Fotoğraf: AP

İtalya’da günlük Covid-19 vakası sayısı, aylar sonra ilk kez binin üzerine çıktı.

Son bir günde bin 71 yeni vaka tespit edildi. Bu sayı, bin 402 yeni vaka görülen 12 Mayıs’tan bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

BBC Türkçe’nin haberine göre İtalya’da tespit edilen yeni vakaların yaş ortalaması 30. Mayıs ayında bu ortalama 60’ın üzerindeydi.

Öte yandan 12 Mayıs’ta günlük can kaybı 172 iken, dün üç yeni can kaybı kayıtlara geçti.

Avrupa’da Covid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya’da şu ana kadar 258 bin 136 kişiye tanı konuldu, bunlardan 35 bin 430’u yaşamını yitirdi.


Polisin ‘Corona’ baskını yaptığı gece kulübünde izdiham: 13 ölü

Peru’nun başkenti Lima’da Covid-19 salgını nedeniyle getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen yüzlerce kişi bir gece kulübünde bir araya geldi.

Polisin mekanı basmasıyla izdiham çıkarken, olayda en az 13 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

  • Euronews’teki haberin tamamı BURADA

30 Ağustos etkinliklerine salgın nedeniyle izin verilmeyecek

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm illerin valiliklerine gönderilen genelgede, geniş katılımlı 30 Ağustos etkinliklerine izin verilmeyeceği belirtildi.

Bakanlık genelgesinde, çelenk sunma programının sınırlı katılımla gerçekleştirileceği ifade edildi ve “TBMM’de grubu bulunan partilerden, kamu kurum ve kuruluşlarından, şehit ve gazi derneklerinden birer temsilcinin katılımıyla maske-mesafe kuralına riayet edilerek asgari düzeyde gerçekleşecek” denildi.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre 30 Ağustos’ta tebrik kabul programları ve resepsiyonlar gibi etkinliklerin düzenlenmesi ise yasak.

Valiliklere gönderilen genelgeyle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, benzer uygulamaların 23 Nisan, 19 Mayıs, 15 Temmuz ile Ramazan ve Kurban bayramlarında da uygulandığı hatırlatıldı.

Açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı:

“Koronavirüs salgınının yeniden ivme kazanmaya başladığı bu günlerde bulaşıcılığı çok yüksek olan hastalığın yayılımını azaltmak için her türlü etkinliğin belirlenen kurallar çerçevesinde mümkün olan en kısa sürede tamamlanması bir zorunluluktur.

“Önümüzdeki günlerde 98 inci yıl dönümünü kutlayacağımız Zafer Bayramımızın da içerisinde bulunduğumuz salgın koşullarına göre kutlanması, çelenk sunma ve şehitlik ziyaretlerinin asgari katılımla gerçekleştirilmesi, bunun dışındaki etkinliklerin ise yüz yüze etkinlikler yerine özellikle dijital imkanların kullanılarak yapılması salgınla mücadelenin bir gereği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu doğrultuda resmi programlarda resepsiyonların yapılmaması da salgınla mücadele sürecinin bir gereğidir.”


Kuzey ve Doğu Suriye’de üç kişi daha ‘Corona’dan yaşamını yitirdi

Kuzey ve Doğu Suriye’de Corona virüsü vaka sayıları ve can kayıpları artıyor.

Sağlık Komitesi tarafından paylaşılan verilere göre, son 24 saatte Kamışlo’da 12, Derik’te iki, Haseke’de dört, Amude ve Şehba’da üçer, Rimelan, Tirbespiye, Dirbesiye’de birer vaka olmak üzere toplam 27 yeni vaka tespit edildi.

Son 24 saatte virüse yakalananların 17’sinin kadın, 10’unun da erkek olduğu belirtildi.

Ayrıca son bir günde Kamışlo, Şehba ve Rakka’da üç kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Böylece, bölgede toplam vaka sayısı 354’e, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 22’ye yükseldi. Hastalığı atlatanların sayısı ise 58’e çıktı.


Almanya’nın geliştirdiği Covid-19 aşısı Türkiye’de de denenecek

Fotoğraf: Igor Onuchin/TASS

Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech ile ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer ortaklığında Covid-19’a karşı geliştirme çalışmaları süren “BNT162ö” isimli aşıda son aşamaya gelindiği açıklandı.

30 bin kişi üzerinde yapılacak üçüncü faz denemelerinden bir kısmının da Türkiye’de gerçekleştirileceği duyuruldu.

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tufan Tükek, DHA’ya yaptığı açıklamada, gönüllü denemeleri için etik kurul onayının çıkmak üzere olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’ndan da onayların alınmasından sonra önümüzdeki günlerde gönüllü çağrısına başlanacağını dile getirdi.

“BNT162ö” aşısından oldukça umutlu olduğunu söyleyen Tükek, “Bu aşının Faz 3 gönüllü insan denemelerinin bir ayağını da burada, İstanbul Tıp Fakültesi koordinasyonunda yapacağız” dedi ve bu çalışmanın gönüllülük esasına göre Türkiye’den 100 kişinin katılımıyla yapılacağını ifade etti.

Prof. Tufan Tükek, Türkiye’nin söz konusu aşı çalışmalarının bir parçası olarak ileride bu aşıya erişimde sorun yaşamayacağını da söyledi.


DSÖ’den çocuklara yönelik ‘maske’ tavsiyeleri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 12 yaş ve üzeri çocuklara, Corona virüsü salgını nedeniyle maske takması tavsiyesinde bulundu.

12 yaş üzeri çocukların virüsü yetişkinler gibi başkalarına bulaştırabileceğine dair veriler olduğu kaydedildi.


Dünya genelinde son durumu

Dünya genelinde Covid-19 salgını verilerinin derlendiği “Worldometers” adlı internet sitesinin aktardığına göre;

  • Corona virüsü vakaları: 23,382,670
  • Can kayıpları: 808,701
  • İyileşenler: 15,909,044
  • Aktif vakalar: 6,664,925

Vaka sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke şöyle:

  • ABD (5,841,428)
  • Brezilya (3,582,698)
  • Hindistan (3,044,940)
  • Rusya (951,897)
  • Güney Afrika (607,045)

Can kaybı sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke ise şöyle:

  • ABD (180,174)
  • Brezilya (114,277)
  • Meksika (60,254)
  • Hindistan (56,846)
  • Britanya (41,423)

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Amedspor'un yeni başkanı Vechettin Alsaç oldu
Sonraki Haber
Şampiyonlar Ligi: Kupanın sahibi Bayern Münih oldu