Ana SayfaGüncel‘Düş Yolcuları Adalet Plaketleri’ töreni yasaklandı

‘Düş Yolcuları Adalet Plaketleri’ töreni yasaklandı

HABER MERKEZİ – Beyoğlu Kaymakamlığı, Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından bugün düzenlenecek olan “Düş Yolcuları Adalet Plaketleri” törenini yasakladı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi’nin, Suruç Katliamı’nın 5’inci yılında gerçekleştireceği “Düş Yolcuları Adalet Plaketleri” töreni, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Taksim Hill Otel’de bugün saat 18:00’de yapılması planlanan törende, adalet arayışçılarına plaketler verilecekti.

Yasaklamaya ilişkin açıklama yapan İnisiyatif, adalet mücadelesinin yasaklarla engellenemeyeceğini vurguladı.

Yasaklanan adalet arayışımız! Yasaklanan katliamların mağdurları! Türkiye tarihinde katliamlar yok diyenler, Galatasaray’a, Suruç anmalarına saldıranlar, adalet arayan avukatları hizaya getirmeye, davaları sessizlikle geçiştirmeye çalışanlar hafızamızı silerek bu yalana icazet etmemizi bekliyor.

O halde bir kez daha söyleyelim; Suruç’ta 33 insanımız göz göre göre katledildi. Ankara’da önlem alınmadı, Antep katliamı hakkında takipsizlik kararı verildi. Sivas aileleri, Cumartesi Anneleri, Gezi aileleri, Roboski aileleri hala adalet arıyor. Kadın cinayetleri durmuyor, LGBTİ+’lara nefret söylemi sürüyor. İşte bu yüzden susmuyoruz. Bu yüzden adalet aramaktan vazgeçmiyoruz! Yasak kararı meşru değildir. Adalet mücadelesi yasak ve baskı ile engellenemez. Tüm adalet arayışçılarını bu duygularımızla selamlıyor, değerli kamuoyuna tutumumuzu saygıyla duyuruyoruz.


O ağacın altında buluşmak – Figen Yüksekdağ


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sokağa çıkma kısıtlamalarının küresel ısınmaya etkisi çok az
Sonraki Haber
Lübnan Cumhurbaşkanı: Patlamanın nedeni bomba veya başka bir dış etken olabilir