Ana SayfaToplumsal CinsiyetDuygu Delen cinayeti: Aile avukatına otopsi raporu hala verilmemiş

Duygu Delen cinayeti: Aile avukatına otopsi raporu hala verilmemiş

HABER MERKEZİ – 17 yaşındaki Duygu Delen’in Mehmet Kaplan tarafından öldürülmesine ilişkin soruşturmaya getirilen kısıtlılık kararı nedeniyle Adli Tıp Raporu’nun henüz kendilerine verilmediğini söyleyen Delen ailesi avukatı, “Halen otopsi raporunu, kanuni hakkımız olmasına rağmen görmedik” dedi.

Antep’te 13 Ağustos’ta, 17 yaşındaki Duygu Delen’in, Mehmet Kaplan isimli erkeğin 4. kattaki evinin penceresinden düştüğü iddia edilmişti.

Duygu yaşamını yitirirken, 21 yaşındaki Kaplan gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece ‘cinsel istismar’ ve ‘kasten öldürme’ suçlarından tutuklanmıştı.

Savcılık tarafından dosyaya erişim kısıtlaması getirilen soruşturma sürerken, Delen ailesinin avukatı Göksel Öztürkmen, yaşananın kadın cinayetinin yanı sıra çocuk cinayeti olarak da ele alınması gerektiğini söyledi.

Kısıtlılık kararı nedeniyle Adli Tıp Raporu’nu henüz alamadıklarını da kaydeden Öztürkmen, DHA’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Dosyada kısıtlılık var. İfadelerle ilgili olarak ulaşabildiğimiz, kısıtlılık kararı gelmeden önce, evraklar var. Kanuni hakkımız olmasına rağmen kısıtlama kararı olsa dahi, otopsi raporunun tarafımıza verilmesi lazımdı. Diğer meslektaşlarım otopsi raporunu almak için adliyede çalışmaya başladılar. Şu anda belge henüz elimize gelmedi.

Ailenin bağımsız bir hekimi de bizim görevlendireceğimiz bir hekim arkadaşımız da otopsiye müdahil olsun istedik. Bunu kabul ettirdik. Hekim arkadaşımız otopsi sürecine müdahil oldu. Buna rağmen otopsi raporunun bir nüshası hekim arkadaşımıza verilmedi.

Avukat Öztürkmen, Mehmet Kaplan’ın daha önce karıştığı bir olayın karartıldığına dair iddialar olduğunu da belirterek, “Ailenin bu yönde korkuları vardı. Bir nebze olsun bu korkuları giderdiğimizi düşünüyorum. Ama halen otopsi raporunu, kanuni hakkımız olmasına rağmen görmedik” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Araştırma: 17 yılda açlık sınırı 5 kattan fazla arttı
Sonraki Haber
Tutuklu gazeteci Türfent'ten Covid-19 raporu: Tehlike altındayız