Ana SayfaToplumsal CinsiyetDuygu Delen’in ön otopsi raporu açıklandı: Darp izleri var

Duygu Delen’in ön otopsi raporu açıklandı: Darp izleri var

HABER MERKEZİ – 17 yaşındaki Duygu Delen’in şüpheli ölümüne ilişkin hazırlanan ön otopsi raporunda Delen’in vücudunda düşmeye bağlı olmayan darp izlerinin olduğu açıklandı.

Antep’te 13 Ağustos’ta, 17 yaşındaki Duygu Delen’in, Mehmet Kaplan isimli erkeğin 4. kattaki evinin penceresinden düştüğü iddia edilmişti.

Duygu yaşamını yitirirken, 21 yaşındaki Kaplan gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece ‘cinsel istismar’ ve ‘kasten öldürme’ suçlarından tutuklanmıştı.

Antep Barosu, Duygu Delen’in  ölümüne ilişkin ön otopsi raporunu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

“Darp izleri mevcut”

Duygu Delen’in ailesinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Avukat Ömer Faruk Akan, otopsi raporunun kendilerine iletildiğini belirterek, dosyada ciddi delillerin mevcut olduğunu söyledi ve ekledi:

Otopsi raporu hazır ama bu bir ön rapor şeklinde. Bizim başsavcılığa ayrıca bir talebimiz olacak. Adli Tıp Kurumu dışında bağımsız bir adli tıp uzmanının dosyayı incelemesini ve otopsi raporunu incelemesini istedik. Bunu da muhtemelen kabul edeceklerdir.

Otopsi raporunun içeriğine dair bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Onu da şu gerekçe ile söylüyorum: Biz bağımsız bir doktor görevlendirmiştik, otopsiye girmişti. Şüpheli ifadesinde zaten maktulü darp ettiğini söylüyor. Duygu’nun vücudunda düşmeye bağlı olmayan darp izleri mevcut. Fail ayrıca hem emniyet hem de mahkemede düşme olayını görmediğini söylüyor.

“Duygu’nun ölümü bir intihar değil, cinayet”

Dosya üzerinde titizlikle çalışıldığını ifade eden Akan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bundan sonraki süreç muhtemelen bizim talep ettiğimiz bağımsız adli tıp uzmanı ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın göndereceği Adli Tıp Raporu beklenecek. Tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Dinlenecek birçok tanık var.

Titizlikle yürütülen bir soruşturma olduğu için ilgili ya da ilgisiz, aynı binada otursun ya da oturmasın o civardaki neredeyse tüm şahısları dinlemeye çalışıyorlar. Tanık beyanları bittikten sonra ve rapor geldikten sonra iddianame hazırlanacaktır. Duygu’nun ölümü bir intihar değil, cinayettir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avukatlar ölüm orucunda: Baro başkanlarından Yargıtay'a çağrı
Sonraki Haber
Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya'ya tahliye