Ana SayfaGüncelErdoğan: Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir düzenleme meşru değildir

Erdoğan: Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir düzenleme meşru değildir

HABER MERKEZİ – İstanbul Sözleşmesi’nin tartışılmaya açılmasına tepkiler sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir düzenleme meşru değildir” dedi. Erdoğan, isim vermeden AKP’li kadınlara hakaret ve küfür eden Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’a da tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 19. kuruluş yıl dönümü programında konuştu.

Türkiye’nin bugün dünyanın 13’üncü büyük ekonomisi olduğunu söyleyen Erdoğan, “IMF’ye 22.5 milyar dolar borcumuz vardı. Biz bunu sıfırladık. Muhalefet borç alın diyor. Bu sizin işiniz. Attığımız karlı adımlarla ekonomimizin daha güçlü şekilde yoluna devam etmesini sağladık. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız” dedi.

Doğu Akdeniz’deki deniz sınırları içinde faaliyet yürüten sismik araştırma gemisi Oruç Reis’le ilgili Erdoğan, “Oruç Reis’imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar” dedi.

“Bir avuç sapkına meydanı bırakmayacağız”

İstanbul Sözleşmesi’nin tartışılmaya açılmasına tepkiler sürerken, Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir anlayış, hiçbir düzenleme, hiçbir ideoloji insani olmadığı gibi meşru da değildir” ifadelerini kullandı.

“Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarımızı çok yönlü, bütüncül yaklaşımla, ‘sıfır tolerans’ ilkesiyle sürdürüyoruz” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Kadınlarımız lehine yaptığımız bunca düzenleme varken, tartışmayı değerlerimize düşmanlık aracı haline dönüştürmeye çalışan bir avuç sapkına meydanı bırakmayacağız.

Birilerinin AK Parti’li kadınlara hakaret etmesine sessiz kalamayız. Kadınların onuruna yönelik saldırıya izin vermeyiz.

Dilipak’a tepki

Erdoğan ayrıca, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan AKP’li kadınlara hakaret ve küfür eden Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’a da tepki gösterdi.

AK Parti’nin kadınları için AKP’nin papatyaları gibi yakıştırmalarla yeşil sermaye gibi yaklaşımlarla ağzıma almaktan edep ediyorum, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle bu tür yakıştırmaların içine giren köşe yazarlarını, tüm kadın kollarım ve kadınlar adına kınıyorum.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 salgını: Vaka artışı sürerse ağır tedbirlere dönülebilir
Sonraki Haber
Bursa'da büfe ruhsatı iptal edilen yurttaş kendini yakmak istedi