Ana SayfaGüncelErdoğan CHP’li belediyeleri hedef aldı: İdeolojik belediyecilik yeniden hortladı

Erdoğan CHP’li belediyeleri hedef aldı: İdeolojik belediyecilik yeniden hortladı

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta İstanbul olmak üzere son yerel seçimde CHP yönetimine geçen belediyeleri hedef alarak, “İdeolojik belediyecilik yeniden hortladı” dedi ve şu iddiada bulundu: “Belediye çalışanlarımız ayrımcılığa uğramaya başladı.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Yola koltuk hırsıyla çıkmadıklarını söyleyen Erdoğan, “19 yıl boyunca defalarca sınandık, tehdit edildik, ihanete uğradık, içeriden ve dışarıdan sayısız saldırıya maruz kaldık ancak milletin emanetini sırtlanlara yedirmedik” ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamalarda isim vermeden CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne işaret eden Erdoğan, “Seçim döneminde atıp tutanların düne kadar yunusların gezdiği Haliç’i bugün ne hale getirdiğini görüyorsunuz. Şimdi bakın ne hale geldi. Ülkemizin pek çok yerinde benzer tablolara malesef şahitlik ediyoruz” dedi.

Erdoğan, “Çöp dağları ile İstanbul’u teslim aldık, şimdi yine İstanbul çöp dağları ile adeta rezillik. İş bilenin kılıç kuşananın. Daha 1,5 yıl öncesine kadar belediyecilik hizmetlerinde hiçbir sıkıntının yaşanmadığı şehirlerimiz şu anda gündem oluyor” diye belirtti.

‘Belediye çalışanlarımız ayrımcılığa uğramaya başladı’

‘İdeolojik belediyecilik yeniden hortladı’ iddiasında bulunan Erdoğan, belediyelerde çalışanların ayrımcılığa uğradığını da öne sürerek, “Bilhassa AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerde bir öç alma, intikam alma hareketi görüyoruz” dedi.

Erdoğan sözlerini “Seçimlerde kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız diyenler göreve geldikten hemen sonra birçok kişiyi işinden etti. Bay Kemal söz vermemiş miydi? Binlerce insanı işinden aşından ekmeğinden ettiler” diye sürdürdü.

Ayrıca Erdoğan, “Genel merkezimizde çalışmaları yapılan ‘Yerel Yönetimler Reformu’nu önümüzdeki yasama yılında gündeme getirmeyi planlıyoruz. Böylece mahalli idarelerimizin pek çok kronik sorununu hal yoluna koymayı düşünüyoruz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu
Sonraki Haber
Gazeteci Varlık Özmenek hayatını kaybetti