Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Biden’a: Çay içmişliğimiz var ya, böyle bir ifadeyi nasıl kullanırsın?

Erdoğan’dan Biden’a: Çay içmişliğimiz var ya, böyle bir ifadeyi nasıl kullanırsın?

HABER MERKEZİ – ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olan Joe Biden’ın 2019’un Aralık ayında Türkiye ve kendisi hakkında kullandığı ifadelere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de darbe ile yapamadıklarını, muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmek istediklerini kameralar önünde söylemekten de çekinmiyorlar” diyerek, Biden’a “Oturup konuşmuşluğumuz, çay içmişliğimiz var ya… Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsın?” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Giresun’daki meydana gelen selle ilgili Erdoğan, “Giresun’daki vergi mükelleflerimizi 22 Ağustos 2020’den 30 Kasım 2020’ye kadar mücbir sebep hali kapsamına alıyoruz” dedi.

Karadeniz’de doğalgaz keşfi ilgili Erdoğan “İnşallah bu müjdenin devamı gelecek. Yani bir kuyu değil; iki, iç, dört devam edecek inşallah. Önümüzdeki süreçte de Akdeniz’den de müjdeli haberleri alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile olan gerilimle ilgili Erdoğan, “Yunanistan’ın bölgede böyle bir Navtex ilanına hakkı yoktur. Yunanistan’ı Türk donanmasının önüne atanların yarın yaşanacak bir sıkıntıda asla ortada gözükmeyeceklerini bizim kadar Yunanlı komşularımızın da bilmesinde fayda mülaza ediyorum” dedi.

Türkiye’nin bu konuda geri adım atmayacağını belirten Erdoğan, “Tam tersine bu bölgede hakkını ve hukukunu koruma konusunda çok daha kararlı hareket edecektir. Bundan sonrasını düşünecek ve oraya çıkacak sonuçlara katlanacaklar Navtex ilan ettiğimiz bölgede karşımıza çıkacak olanlardır” ifadelerini kullandı.

Biden’a tepki

ABD Başkanlık seçimlerinde Donald Trump’a karşı yarışacak olan Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden’ın 2019’un Aralık ayında yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

Türkiye’de darbe ile yapamadıklarını, muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmek istediklerini kameralar önünde söylemekten de çekinmiyorlar.

Ya dostluğumuz var be. Oturup konuşmuşluğumuz, çay içmişliğimiz var ya… Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsın? Ama kullandılar.

Buna cevap vermesi gereken bizden önce muhalefet olmalıdır. Dikkat ederseniz ben cevap vermedim. Maalesef ülkemiz muhalefeti bu ağır ithama tüm şiddetiyle tepkisini koymak yerine konunun aylar sonra gündeme geldiği gibi bir zırvanın arkasına sığınmayı tercih etmiştir.

“Olumsuz bir görüntüyle karşı karşıyayız”

Son olarak Erdoğan, vaka sayısını gittikçe arttığı Covid-19 salgını ilgili ise, “Olumsuz bir görüntüyle karşı karşıyayız. Düğün cenaze tatil gibi toplu etkinlikler virüsün yayılma hallerine dönüştü. Buralarda yayılma alanı çok çok fazla” diye konuştu.


Türkiye’yle ilgili sözleri 8 ay sonra gündemde: Biden ne demişti, tepkiler neler?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Berlinale'de oyunculuk ödüllerinde cinsiyet ayrımı kaldırıldı
Sonraki Haber
Gülistan Doku 233 gündür kayıp: Zaynal Abarakov kimdir ve ne tür bağlantıları vardır?