Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 2 milyon liralık tazminat davası

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 2 milyon liralık tazminat davası

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtdışında para bulundurduğunu iddia eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na 2 milyon liralık tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu ise “Hem davanın adresi hem de istenen para yanlış” diyerek tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 2 milyon liralık manevi tazminat davası açtıklarını açıkladı.

Davanın gerekçesi ise Kılıçdaroğlu’nun bugün Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda, Erdoğan’ın yurtdışında para bulunduğunu iddia etmesi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden davanın açılmasına “Hem davanın adresi hem de istenen para yanlış” sözleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Cumhuriyet gazetesinden İpek Özbey’e konuşan Kılıçdaroğlu, “AKP seçmeninde bir değişiklik görülüyor mu?” sorusuna şu yanıtı vermişti:

Mutfakta yangın var. Yurttaş, izlenen kötü siyasetin bedelini öder hale geldi. AKP’den beslenen dar bir çevre hariç AKP seçmeni de bu halde. AKP’den beslenenler memnun, dolar arttıkça onların gelirleri de artıyor. Erdoğan’ın serveti de artıyor. 83 milyon bir avuç insana çalışıyor. AKP’li bunu görüyor, mutfağında, tenceresinde görüyor. Erdoğan’a “Damadı görevden al” diyorum ama bir şey daha söyleyeyim. Erdoğan ailesi memleketi seviyorsa yurtdışındaki servetini Türkiye’ye getirsin. Milyarlarca paraları var.

İpek’in “Bundan nasıl bu kadar eminsiniz?” sorusuna Kılıçdaroğlu devamla şunları belirtmişti:

Şunun için eminim: Trump, ‘Senin servetini, mal varlığını inceleyeceğiz, aklını başına al’ dediğinde Erdoğan hiç sesini çıkarmadı. Erdoğan ailesinin Türkiye’ye vergi açısından da ihanet ettiğini çok iyi biliyoruz. Man Adası’ndaki olay buydu. Vergi cennetlerinden gelecek paranın vergilendirilmesini sağlayacak kararname 2006 yılından bu yana çıkarılmıyor (Kurumlar Vergisi Kanunu madde 30/7). Çünkü Erdoğan Ailesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vergi ödemek istemiyor.


Kılıçdaroğlu: Erken seçime gidemezler


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tutuklu gazeteci Türfent'ten Covid-19 raporu: Tehlike altındayız
Sonraki Haber
Zeytinburnu'nda Suriyeli mültecilere ırkçı saldırı: Abdulkadir Davud öldürüldü