Ana SayfaGüncelEski kayyumun yeğeni ile cinsel saldırı faili de tutuklandı

Eski kayyumun yeğeni ile cinsel saldırı faili de tutuklandı

HABER MERKEZİ – Kayyum idaresindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne dönük yolsuzluk operasyonunda tutuklananların sayısı sekize yükseldi. Eski kayyumun yeğeni Yunus Emre Akça ile cinsel saldırı faili Ercan Uysaler’in de tutuklananlar arasında olduğu belirtildi.

HDP’nin yönetimindeyken İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde eski Vali Mustafa Yaman’ın 10 Haziran’da görevden alınmasıyla birlikte başlayan müfettiş incelemesi sonucunda birçok üst düzey yönetici ve belediyeyle iş yapan şirket sahibi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ilk operasyon 28 Temmuz’da gerçekleştirilmişti.

Aralarında Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut ve daire başkanları ile iş insanlarının da olduğu beş kişi tutuklanmıştı.

28 Temmuz’da yapılan operasyonda gözaltına alınanlardan bazıları hakkındaki işlemler de tamamlandı.

‘Cinsel saldırı’ suçundan 11 yıl ceza verilen polis Ercan Uysaler de tutuklandı

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre operasyon kapsamında gözaltına alınan eski kayyum Yaman’ın yeğeni Yunus Emre Akça ile daha önce bir belediye personeli kadını fuhuşa zorladığı için ‘cinsel saldırı’ suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve buna rağmen 7 aydır tutuklanmayan polis Ercan Uysaler’in de tutuklandığı aktarıldı.

Uysaler’in, Çorum’da kaldığı evde gözaltına alındıktan sonra Mardin’e getirilerek, “cinsel saldırı” ve “zimmet” suçlamaları ile tutuklandığı öğrenildi.

Yine, ismi öğrenilemeyen bir kişinin daha tutuklandığı ve bir kişinin ise serbest bırakıldığı belirtildi.

Böylece, soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı sekize yükseldi.


Operasyonun detayları belli oldu: Hayali hizmetlere milyonlarca lira vermişler


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Aytaç Ünsal'ın babasından Adalet Bakanlığı'na: Oğlumu öldürmek mi istiyorsunuz?
Sonraki Haber
Ölümü şüpheli olan asker defnedildi, törende askerlere tepki vardı