Ana SayfaGüncelEskişehir’de açıkhavada ücretsiz film gösterimleri

Eskişehir’de açıkhavada ücretsiz film gösterimleri

HABER MERKEZİ – Eskişehir’de 3 -24 Eylül tarihleri arasında Perşembe günleri açık havada ‘Hayat’ temasıyla ücretsiz film gösterimleri düzenlenecek. Etkinlik, Yasemin Şamdereli’nin “Almanya’ya Hoş Geldiniz” adlı filmiyle başlayacak.

Eskişehir’deki Odunpazarı Modern Müze (OMM), Goethe-Institut İstanbul iş birliğiyle 3 -24 Eylül tarihleri arasında “Açık Havada OMM Sinema” başlığıyla film gösterimleri düzenleyecek.

Perşembe günleri saat 20.00’da ücretsiz gerçekleşecek gösterimler, Hayat temasıyla OMM’un terasında izleyiciyle buluşacak.

Hayat temasıyla izleyiciyle buluşacak filmler şöyle:

Almanya’ya Hoş Geldiniz – 3 Eylül Perşembe

‘Almanya’ya Hoş Geldiniz’

Etkinliğin ilk filmi, Yasemin Şamdereli’nin Almanya’ya Hoş Geldiniz (Willkommen in Deutschland, 2011).

Film, işçi olarak Almanya’ya göç eden bir milyon birinci kişi olan ve yanına Türkiye’deki ailesini alan Hüseyin Yılmaz’ın göçmen olarak yaşadığı kimlik bunalımı, asimile olma, entegrasyon ve uyum sorunlarını anlatıyor.

Başrollerinde Fahri Yardım, Lilay Huser ve Vedat Erincin’in olduğu film 2011 yılında Alman Film Ödülleri’nde En İyi Senaryo ve En İyi Film kategorisinde Gümüş ödüllerini kazandı.

Mabed – 10 Eylül Perşembe

‘Mabed’

Marc Brummund yazıp yönettiği Mabed (Freistatt, 2015) Almanya’daki bir ıslahevinde geçiyor.

Film, 1968 yılında işlediği bir suç yüzünden yollandığı ıslahevinde, Wolfgang’ın içinde bulunduğu ağır koşulları ve eve dönme umudunu konu alıyor.

Başrollerinde Alexander Held, Katharina Lorenz, Louis Hoffman ve Max Riemelt’in olduğu filmin Filmfestival Max Ophüls Preis 2015’ten aldığı Genç Jüri ve İzleyici ödülleri bulunuyor.

Supa Modo – 17 Eylül Perşembe

‘Supa Modo’

Yönetmenliğini Likarion Wainaina’nın üstlendiği Supa Modo (2018), Almanya-Kenya kolektifi One Fine Day Film bünyesindeki bir masterclass çalışmasının ortak yapımı bir film.

Film, küçük bir köyde yaşayan ve ölümcül bir hastalıkla savaşan 9 yaşındaki Jo’nun hayata süper kahraman olma hayaliyle bağlanmasını ve hayalini gerçekleştirmek için çizdiği planları konu alıyor.

Filmin oyuncuları arasında Nyawara Ndambia, Stycie Waweru ve Johnson Gitau Chege bulunuyor.

Jerichow – 24 Eylül Perşembe

‘Jerichow’

Almanyalı yönetmen Christian Petzold’un yönetmenliğini üstlendiği Jerichow (2018) dram türünde bir film.

Afganistan’da askerlik görevinden ayrılan Thomas’ın annesinin ölümünün ardından Jerichow köyündeki evine yerleşmesini, yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve iş arama döneminde şans eseri hayatını kurtardığı Türkiyeli mülteci Ali’yle değişen hayat hikayesini konu alıyor.

Filmin başrollerinde Benno Fürmann, Hilmi Sözer ve Nina Hoss yer alıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şemdinli'de şüpheli asker ölümü
Sonraki Haber
HDP'nin 1 Eylül programı: 'Barış Deklerasyonu' açıklanacak