Ana SayfaGüncelEvrensel’in Diyarbakır muhabirine ‘ajanlık dayatması’

Evrensel’in Diyarbakır muhabirine ‘ajanlık dayatması’

HABER MERKEZİ – Evrensel gazetesi, Diyarbakır temsilcileri Cengiz Anıl Bölükbaş’ın 24 Ağustos’ta kentte kendisini istihbaratçı olarak tanıtan üç kişinin ajanlık dayatması ile karşılaştığını duyurdu. Söz konusu olayla ilgili konuşan Bölükbaş “Bu ajanlık dayatması esasında ülkede basın özgürlüğüne dair tutumun nasıl olduğunu açıkça göstermektedir” dedi. Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ise, ilgili kurumların kamuoyuna mutlaka bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Evrensel gazetesinin Diyarbakır temsilciliğinde görevli gazeteci Cengiz Anıl Bölükbaş’a, kendilerini polis olarak tanıtan üç kişi tarafından ajanlık yapması dayatıldığı açıklandı.

Evrensel’in haberine göre Bölükbaş, 24 Ağustos öğleden sonra, kendilerini polis olarak tanıtan üç kişi tarafından, bir dükkanda “ikna” edilmek üzere alıkonuldu, birtakım kişisel, ailevi ve mesleki bilgileri sıralandı.

Haberde, Bölükbaş’a bugün yürüttüğü gazetecilik faaliyetleri yasal da olsa, ileride karşısına çıkabileceği şeklinde tehditte bulunulduğu ancak kendilerine muhbirlik etmesi halinde sorun yaşamayacağını söyledikleri aktarıldı.

Bölükbaş: Ajanlık dayatması basın özgürlüğüne dair tutumu gösteriyor

Söz konusu olayla ilgili konuşan Bölükbaş “Bu ajanlık dayatması esasında ülkede basın özgürlüğüne dair tutumun nasıl olduğunu açıkça göstermektedir” dedi.

Bölükbaş bu kişilere yaptıkları şeyin açıkça bir ajanlık teklifi olduğunu söylediğinde “Hayır, sen bunu arkadaşlık gibi düşün” dediklerini, ajanlık teklifini reddettiğinde ise “Bunu iyi düşün, devlet bu koltuğu bir şekilde doldurur, sen olmasan da başka bir arkadaşın yapar” denildiğini belirtti.

Cengiz Anıl Bölükbaş teklifi ısrarla kabul etmediğini belirterek, “Biz kararını anlıyoruz ama iki gün sonra biz seni gene arayalım, beraber yemek yiyelim” yanıtını verdiklerini, bunun üzerine Bölükbaşı, bunun da olmayacağını, arasalar bile cevap vermeyeceğini, bu konuda kararının net olduğunu söylemesine rağmen iki gün sonra arayacaklarını, açmazsa da dışarıda yanına geleceklerini söylediklerini ifade etti

Polat: İçişleri Bakanlığı açıklama yapmalı

Konuyla ilgili Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kendisini istihbaratçı olarak tanıtan bu kişilerin anlatımları, hem arkadaşımız Cengiz Anıl Bölükbaş’ın, hem gazetemizin hem de bir yazarımızın düzenli takip edildiğinin itiraflarını da içermektedir” denildi.

Evrensel’in hem davalar hem de resmi ilan ambargosu yoluyla susturulmaya çalışıldığını ifade eden Polat, “Arkadaşımıza yapılan ajanlık telkini bu baskıların bir parçasıdır” dedi.

Son olarak Polat, “Diyarbakır Emniyet İl Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı suç olan bu gazeteciye ajanlık telkininde bulunanlarla ilgili kamuoyuna mutlaka bir açıklama yapmalıdır” çağrısında bulundu.

TGS açıklama yapacak

Bu arada bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilciliği, yarın (26 Ağustos) saat 12.00’da basın açıklaması yapılacaklarını duyurdu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Kavmaz tutuklandı
Sonraki Haber
Sancar: Kim bu iktidarı istemiyorsa iktidarla arasındaki farkı ortaya koymak zorunda