Ana SayfaGüncel‘Halkların nefesi olabilmek için’: DTK ve DBP sekiz kente doğru yola çıkıyor

‘Halkların nefesi olabilmek için’: DTK ve DBP sekiz kente doğru yola çıkıyor

HABER MERKEZİ – DTK ve DBP, 15-27 Ağustos tarihleri arasında sekiz kentte ‘Halkların nefesi olabilmek için yola çıkıyoruz’ sloganıyla buluşmalar gerçekleştirecek.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) sonra Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) de halk buluşmalar yapacak.

HDP, ‘Demokratik Mücadele Programı’nın ilk aşamasında Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya “Demokrasi Yürüyüşü”, ikinci aşamasında ise ‘Demokrasi Buluşmaları’nı gerçekleştirmişti.

DTK ve DBP de 15-27 Ağustos tarihleri arasında sekiz kentte ‘Halkların nefesi olabilmek için yola çıkıyoruz’ sloganıyla buluşmalar yapacak.

“Türkiye karanlık bir uçuruma doğru yol alıyor”

Programın içeriğine dair bilgiye de yer verilen açıklamada, HDP’nin başlattığı ‘Demokratik Mücadele Programı’nın üçüncü ayağına katkı sunacakları belirtilerek “Böylesi bir süreçte, halkların ve hakların inkar edildiği, işçiler, kadınlar ve çocukların yok sayıldığı, muhaliflerin baskı altına alındığı, demokrasinin esamesinin bile okunmadığı böylesi bir dönemde tüm bu anti demokratik uygulamalara karşı özgürlükçü anlayışı dayatmak ve hakim kılmak için, halkların nefesi olabilmek için yola çıkıyoruz” denildi.

DTK, DBP ve tüm muhalif kesimlere saldırıların yoğunlaştığı kaydedilen açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

DTK’nin tüm çalışmaları illegalize edilmiş, delegeleri gözaltına alınıp tutuklanmıştır. DTK üyeliği suç sayılmıştır. Çalışma yürüttüğü binası basılmış, mühürlenmiştir. Eşbaşkanı Sayın Leyla Güven’in vekilliği düşürülmüştür. DTK’nin çalışmaları engellenmiştir.

Bizler böylesi bir süreçte çalışmaları engellenen, binası mühürlenen DTK’nin yanında yer alarak, anti demokratik uygulamalara bir an önce son verilmesi için, DTK’nin her daim yanında olacağımızı belirtiyoruz. DTK’nin yanı sıra DBP’ye, demokrasi güçlerine yönelik ağır baskıların ve saldırıların arttığı bir dönemi de yaşıyoruz. Bizlerde bu topyekûn saldırılara karşı topyekûn direniş hattını hep birlikte örgütleyeceğiz.

Türkiye karanlık bir uçuruma doğru yol alıyor. Bu uçuruma gidişatı önlemek için, demokrasinin tesisi için çalışmalar yürüteceğiz. Bu kapsamda Kürt sorununun barışçıl çözümü için, kadın, gençlik, işçi hakları için, doğanın tahribatının önlenmesi ve tüm canlı hakları için, hak ve özgürlükler için 15 Ağustos tarihinde DTK ve DBP Eşbaşkanları başta olmak üzere, demokrasiye inanmış, muhalif, emekten yana dostlarımızla batıda İstanbul, İzmir ve Mersin buluşmaları, bölgede ise Dersim, Şırnak, Mardin, Van ve Hakkari buluşmaları için yola çıkacağız.

Bu süreçte, inançlarımız için, demokrasi için, hak ve özgürlüklerimiz için, toplumun tüm kesimleri ile bir araya geleceğiz. Kent kent, mahalle mahalle, sokak sokak örgütlenerek, buluşarak, yüreklerimizde büyüttüğümüz umutları birleştirip umut seli yaratacağız. Bu sel ile faşizmi yıkacağız.

Bu inançla tüm demokrasi güçlerine, emeğe değer verenlere, hak ve özgürlükler için bedel ödeyen tüm kesimlere sesleniyoruz. Birlikte örgütlenip birlikte güçleneceğiz. Hep birlikte bu faşizmin griliğini gökkuşağı renklerine boyayacağız.

Program

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz’in katılacağı bölge kentlerindeki programın tarihleri şöyle:

  • Dersim: 15-16 Ağustos
  • Mardin: 17-18 Ağustos
  • Şırnak: 20-21 Ağustos
  • Hakkari: 22-23-24 Ağustos
  • Van: 25-26-27 Ağustos

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın katılacağı batı kentlerindeki programın tarihleri ise şöyle:

  • İstanbul: 15-16-17-18-19 Ağustos
  • İzmir: 20-21 Ağustos
  • Mersin: 25-26 Ağustos

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
JinNews’e bir kez daha erişim engeli
Sonraki Haber
Covid-19 salgını: Vaka artışı sürerse ağır tedbirlere dönülebilir