Ana SayfaGüncelHDP İstanbul Gençlik Meclisi: Bir haftada üç üyemiz kaçırıldı

HDP İstanbul Gençlik Meclisi: Bir haftada üç üyemiz kaçırıldı

HABER MERKEZİ – HDP İstanbul Gençlik Meclisi, kendilerini polis ya da istihbaratçı olarak tanıtan kişilerin son bir hafta içerisinde üç üyelerini kaçırarak ajanlık dayattığını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi, son dönemde üyelerine dönük ajanlaştırma dayatmaları ve baskılara dair açıklama yaptı.

Gençlik Meclisi üyelerinin yanı sıra HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ve HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı da basın açıklamasına katıldı.

Gençlik üyelerine dönük yasa dışı faaliyetler ve zora dayalı bir uygulamanın başlatıldığını söyleyen Avcı, bu yöntemlerin 1990’larda uygulandığına dikkat çekerek, faili meçhul cinayetlerin bu yöntemlerin sonucu olduğunu anımsattı.

Aynı politikaların yeniden devreye konulduğunu ifade eden Avcı, “Gençlik meclisimizin çalışmaları kamuoyuna açıktır. Gençliğin yozlaşması, uyuşturucuya karşı bilinçlendirmeye yöneliktir. Yaşanan baskıcı uygulamaları kabul etmiyoruz” dedi.

HDP İstanbul Gençlik Meclisi’nden Murat Yaşa ise son bir hafta içerisinde üç üyelerinin kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından zorla alıkonulduğunu söyledi ve yaşananları şöyle özetledi:

Gençlik meclisi üyemiz olan arkadaşımız Musa Taştan partiye üye olduğu günden beridir istihbarattan olduğunu söyleyen kişilerce önü kesilip kaçırılarak ajanlık dayatmasında bulunulmuş bunu kabul etmeyen arkadaşımız ailesi ile tehdit edilmiştir.

Yine, aynı şekilde HDP Sultangazi İlçe Örgütü yöneticisi arkadaşımız Cihan Çitgez bundan bir hafta önce yüzleri maskeli olan dört kişi kendilerini istihbarat olarak tanıtıp, saatlerce aracın içerisinde darp ve işkence ile ajanlık dayatılmış, ‘bizimle olursan sana her zaman abilik yaparız’ denilmiştir. Bunu kabul etmeyen arkadaşımız küfür ve hakaretler edilerek ailesiyle tehdit edilmiştir.

Son olarak İstanbul Gençlik Meclisi üyemiz olan Lider Polat, Kartal ilçesine bağlı Soğanlık mahallesinde metroya giderken, kendilerini polis olarak tanıtan sivil giyinimli dört kişi tarafından ‘emniyette ifaden var’ denilerek zorla araca bindirilmiştir. Gözleri ve elleri arkadan bağlanılıp küfür ve hakaretler edilerek ‘seni birazdan büyük abilerimize teslim edeceğiz onlara karşı saygılı olacaksın’ denilerek başka bir araca bindirilmiş.

Bindirildikten sonra üstündeki bütün elbiseler çıkartılarak çıplak bir şekilde saatlerce işkence edilip ajanlık dayatmasında bulunulmuştur. Bunu kabul etmeyip kendini HDP Gençlik Meclisi çalışanı olarak tanıtmasına rağmen ‘kimden emir alıyorsun, kim seni buraya gönderdi, sizleri burada yaşatmayız, biz devlet adına çalışıyoruz, devlet bize yetki vermiş, bunun için para alıyoruz, İstanbul’dan gideceksin’ denilerek tehdit edilmiş ve üzerindeki bütün kişisel eşyalarını, telefonunu, elbiselerini ve telefonunu gasp ederek gözü kapalı bir şekilde yol kenarına bırakmışlardır.

Arkadaşımızın telefonunu gasp eden bu insanlıktan nasibini almayan paramiliter çeteler, arkadaşımızın telefonunda kayıtlı olan diğer meclis üyesi arkadaşlarımıza mesaj atarak görüşme talep etmişler. Bunun sonucunda teşhir olan bu çeteler arkadaşlarımıza ‘size de sıra gelecek’ tehdidinde bulunmuşlar.

Soylu’ya çağrı

HDP’li vekil Özgüneş de son dönemde gençlere dönük özel bir yönelim olduğuna işaret ederek, yetkililere çağrıda bulundu:

Gençleri zorla arabaya bindirip ‘seni mezara gömeceğiz’ diyorlar. Kaçırarak para teklifinde bulunuluyor. Hadlerini aşıp ‘dükkan bile kundaklayıp araç bile yaksanız biz her zaman arkanda olur seni koruruz’ deniliyor. Gençler üzerine oynanan oyunları iyi biliriz.

İstanbul’da üç arkadaşımızın kaçırılması tehlikelidir. Devlet yetkileri ve Süleyman Soylu’ya çağrımdır. Bu çetelerinin arkasında kim var? İstanbul’da nasıl olur da gençler kaçırılarak bu yöntemler uygulanıyor ve bundan devletin haberi olmuyor? Arkasında olanları açığa çıkartın.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Doğu Akdeniz krizinde yeni boyut: Ege Denizi'nde '12 mil' tartışmaları
Sonraki Haber
Soylu'dan Atay'a hakaret