Ana SayfaGüncelHDP, muhalefet ve toplumsal kesimlere ‘çözüm’ çağrısında bulunacak

HDP, muhalefet ve toplumsal kesimlere ‘çözüm’ çağrısında bulunacak

HABER MERKEZİ – HDP, üç ay önce başlattığı ‘Demokratik Mücadele Programı’nı Meclis’te yapacağı “Barışa Çağrı Deklarasyonu”yla tamamlayacak. İktidara, muhalefete ve toplumsal kesimlere seslenecek olan HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Kürt sorununun barışçıl çözümü için çağrı yapacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Haziran’da başlattığı üç aşamadan oluşan “Demokratik Mücadele Programı”nın finalini yarın Meclis’te yapacağı ‘Barışa Çağrı Deklarasyonu” ve ertesi gün (1 Eylül) birçok kentte düzenleyeceği ‘Barış Zincirleri’ eylemleriyle tamamlayacak.

HDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Van, İzmir ve Urfa’da “Türkiye tarihinin en büyük insan zincirlerinin oluşturulması hedeflendiği” belirtildi.

Açıklamada, “HDP, güçlü bir barış mesajı vermeyi ve barış çağrısı yapmayı amaçlıyor. Haziran ayında, Demokratik Mücadele Programının startını Hakkari ve Edirne’den başlattığı ‘Demokrasi Yürüyüşleri’ ile veren HDP, Barış Zincirleri oluşturmanın yanı sıra, TBMM’de güçlü bir barış çağrısı yaparak programı tamamlayacak” ifadeleri kullanıldı.

HDP açıklamasının devamında, şunlar kaydedildi:

HDP’nin üzerinde uzun süredir çalıştığı ve 3 aylık Demokratik Mücadele Programı boyunca halkın talep ve istekleri doğrultusunda hazırlanan “Barışa Çağrı Deklarasyonunu”, çözüm adresi olarak görülen TBMM’de açıklanacak ve Türkiye toplumunun barış talebini Meclis’te dillendirilmiş olacak.

HDP’nin Barış Deklarasyonunda iktidara, muhalefete, toplumsal güçlere, Kürt hareketine Kürt sorununun çözümü ve barış için çağrılar yer alıyor. HDP aynı zamanda deklarasyonda barış ve çözüme dönük kendi rolünü de tarif ediyor. Deklarasyonda çizilen çerçevenin aynı zamanda HDP’nin bundan sonraki barış mücadelesinin de hattını oluşturması bekleniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mardin'de Kanite Akarslan’ın şüpheli ölümü
Sonraki Haber
Soylu: Giresun'daki selde can kaybı sayısı 10'a yükseldi