Ana SayfaGüncelHDP’den Erdoğan’a ‘müjde’ önerisi

HDP’den Erdoğan’a ‘müjde’ önerisi

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Ebru Günay, bugün ‘müjde’ açıklayacağını duyuran Erdoğan’a “Müjde vermek isteyenlere biz yol gösterelim; savaşı durdurun, talana son verin, kayırmacılıktan vazgeçin” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, parti genel merkezinde gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu.

Gündemdeki çeşitli konuların yanı sıra Kürt sorununda çözüm tartışmalarına da değinen Günay, iktidarın Kürt sorununda izlediği politikalar nedeniyle çözüm iradesini yitirdiğini ve çözümün muhatabı olmaktan kendini çıkardığını dile getirdi.

Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Dolayısıyla ‘çözüm ve müzakere’ tarafın yokluğuyla belirlenen bir ‘muhatapsızlık’ döneminin içinde bulunuyoruz. Yeni iktidar bloğunun Türkiye’deki çözüm ve diyalog eğilimini taşıyan siyasi, toplumsal ve entelektüel birikimi tasfiye etmiş ve susturmuş olması bir yana, hali hazırda daha çok seçim ve oy hesaplarının belirlediği kimi ürkek ve kaygılı yoklamalar dışında hiçbir siyasi parti an itibarıyla ‘çözüm’ muhatabı haline gelmiş değil. HDP’nin bu konuda hem ciddi bir birikimi hem ciddi bir deneyim ve tecrübesi var. Samimi yaklaşan partilerle bu deneyimlerimizi paylaşmaya ve onlarla ortaklaşmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum.

‘İnsanlarımızı uyutmaktan vazgeçin’

HDP Sözcüsü Günay, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gün içinde açıklayacağını duyurduğu “müjde”sine ilişkin de şunları söyledi:

Halkımızın belirsiz hayal tüccarlığına karnı tok. Gerçekten bu ülkenin refahını, kalkınmasını ve huzurunu düşünenler varsa biz yol gösterelim. Savaşı bitirin, Libya’dan, Irak’tan, Suriye’den, Akdeniz’den askerleri çekin. Talan ve sömürü politikasına, yolsuzluğa, hırsızlığa son verin. Vergi adaletini sağlayın. Ailecilikten, kayırmacılıktan, zenginlikleri yandaşlara peşkeş çekmekten vazgeçin. Bakın o zaman ülkenin hiçbir kaynak sorunu olmayacak. Öyle belirsiz tarihlerde, belirsiz projelerle insanlarımızı uyutmaktan vazgeçin.

Vaka sayısı artıyor

Pandemi sürecinin de şeffaf olmadığının altını çizen Günay, Sağlık Bakanı’nın açıkladığı verilerin gerçeği yansıtmadığını ekledi.

Salgının hızla ilerlediğine dikkat çeken Günay, Diyarbakır, Batman, Urfa, Mardin başta olmak üzere özellikle Kürt illerinde yoğun bakım ünitelerinde yer olmadığını söyledi.

Günay, “Urfa’da günlük vaka sayısı 350 civarında. Diyarbakır’da bu rakam 400-450 civarına ulaşmış durumda. Birçok ilde vaka sayılarında ciddi artışlar söz konusu. Yine Ankara son iki ayda salgının en yoğun yaşandığı illerden biri oldu” dedi.

Demokratik mücadele programı

Günay, son olarak HDP’nin “Demokratik Mücadele Programı”nın geçen gün başlatılan üçüncü aşamasına ilişkin konuştu.

Günay, “Başlatmış olduğumuz bu mücadele tüm demokrasi, adalet ve özgürlük isteyen halklara çağrıyı içinde barındırıyor. Toplumsal dayanışmanın sağlanamadığı her gün, iktidarın faşizmini kurumsallaştırması açısından bir fırsata dönüşmektedir. Bugün, bu tekçi ve faşist zihniyete karşı, demokrasi güçleri olarak bir araya gelme günüdür. 1 Eylül’de dokuz merkezde oluşturacağımız insan zincirleri bu anlamıyla büyük bir anlam taşımaktadır. Oluşturacağımız bu barış zincirleri ile iktidarın faşizmini bağlama şansına sahibiz” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yargıtay, cinsel istismardan 72 yıl ceza alan erkeği tahliye etti
Sonraki Haber
Antakya'da esnafı öldüren özel harekat polisi gözaltında