Ana SayfaGüncelİmamoğlu’ndan afişlerin toplatılmasına tepki: Kimse susmamızı beklemesin

İmamoğlu’ndan afişlerin toplatılmasına tepki: Kimse susmamızı beklemesin

HABER MERKEZİ – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin belli noktalarına asılan “Ya Kanal Ya İstanbul” afişlerinin polisler tarafından sökülmesine tepki göstererek, “Kimse susup oturmamızı beklemesin” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, kentin belli noktalarına asılan “Ya Kanal Ya İstanbul” yazılı bilgilendirme afişlerinin İstanbul Valiliği’nin talimatıyla polislerce toplatılmasına tepki gösterdi.

Afişler gece yarısı polislerce toplatıldı

İlgili mevzuat gereği sadece yargı kararıyla gerçekleştirilmesi gereken işlemin yargı kararı olmaksızın yapıldığını vurgulayan İmamoğlu, şöyle dedi:

Dün öğlen sayın valimize afişlerin Cuma günü değişeceğini söylememe rağmen 24 saat bile tahammül edilemeden gece yarısı polisimizin başka işi yokmuş gibi pankart söktürülüyor. Yazık, çok üzücü. Şehrin huzuru için bu süreci kendi haline bırakacağız ama unutmayacağız. Rant projesine karşı bilgilendirme faaliyetlerimiz ise devam edecek. Kimse susup oturmamızı beklemesin.

İstanbul’a büyük yıkım getirecek Kanal İstanbul projesiyle ilgili bilgilendirme afişlerinin hukuksuzca söküldüğünü dile getiren İmamoğlu, tepkisini şöyle sürdürdü:

Yasa gereği bölücü ve yıkıcı olmayan afişler ancak mahkeme kararıyla kaldırılabilir. Maalesef bir avuç insan artık yargı kararına bile gerek duymadan canının istediğini yapıyor. Hukuksuzluk ülkenin en büyük sorunu haline gelmiştir. Elbet sonunda kazanan hukuk ve demokrasi olacaktır. Bu uygulamaların sorumluları bunu unutmasın.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP Mardin'den seslendi: Nefretin bugünkü adı kayyımdır
Sonraki Haber
Cinsel saldırı faili Musa Orhan tutuklandı