Ana SayfaManşetİpek Er’in annesi: Kızım hastanedeyken niye sahip çıkılmadı?

İpek Er’in annesi: Kızım hastanedeyken niye sahip çıkılmadı?

HABER MERKEZİ – Musa Orhan’ın tecavüz etmesi sonucu intihara sürüklenerek yaşamına son veren İpek Er’in annesi Hakime Kılıç, “Ciğerim yanıyor” diyerek yalnız bırakıldıklarından yakındı ve “Kızım hastanedeyken niye sahip çıkılmadı” diye sordu. Adalet talebini yineleyen anne Kılıç, “Herkes bu davadan vazgeçebilir ama ben asla bunun peşini bırakmayacağım” dedi.

Uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüz etmesi sonucu intihara sürüklenen 18 yaşındaki İpek Er’in yaşamını yitirmesinin ardından oluşan kamuoyu baskısıyla, daha önce ifadesi alınıp serbest bırakılan fail erkek tutuklanmıştı.

Orhan, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 16 Ekim’de hakim karşısına çıkacak.

Ancak İpek Er’in avukatları bunu yeterli bulmuyor. Avukatlar, Orhan hakkında “intihara sürüklemek”ten de suç duyurusunda bulundu.

Bu arada İpek için Batman’ın Beşiri ilçesi Kurukavak Mahallesi’nde kurulan taziyeye ziyaretler de sürüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın, İpek Er’in taziyesine katılarak, ailenin acısını paylaştı.

Ziyaret sırasında İpek’in annesi Hakime Kılıç, kızı için adalet talebini yineledi, “Herkes bu davadan vazgeçebilir ama ben asla bunun peşini bırakmayacağım” dedi.

“İçim yanıyor, dayanamıyorum her yerde kızımın yüzünü görüyorum” diyerek acısını tarif etmeye çalışan Hakime Kılıç, “Allahın verdiği canı o uzman çavuş nasıl alır. Ben yaşadığım müddetçe kızımın hesabını soracağım. Ömür boyu hapiste kalması lazım. Bunun içinde elimden ne geliyorsa onu yapacağım.Herkes bu davadan vazgeçebilir ama ben asla vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Hakime Kılıç, “Kızım bir ayı aşkın hastanede kaldı ona sahip çıkmadılar. Bir gün kapımızı çalmadılar” diyerek, bu süreçte yalnız bırakıldıklarını vurguladı.

Kızımın yanına beni almıyorlardı. Bugün babasına da dedim: ‘Avukatın yanına gidiyorsun benim de gelmem gerekiyor. Benim de konuşmam gerekiyor. Eğer Bakan’la ile konuşacaksan benim de gelip konuşmam gerekiyor.’ Cumhurbaşkanı Erdoğan alsın benim fotoğrafımı benim için de adalet istesin. Ne olursa olsun bu davamın peşini bırakmayacağım.

‘Mektup yol haritasıdır’

HDP’lilerin ziyaret ettiği aile, hükümetten gelen açıklamalara da tepki gösterdi.

HDP’li vekil Feleknas Uca ise davanın takipçisi olacaklarını dile getirerek, “İpek’in bıraktığı mektup biz kadınlar için yol haritasıdır” dedi.

Uca, fail Musa Orhan’ın sosyal medyada oluşan tepkiler üzerine tutuklandığına değinerek, ailenin yanında olup, İpek için adalet mücadelesine devam edeceklerini dile getirdi.

Ne olmuştu?

Siirt’te görev yapan Musa Orhan isimli uzman çavuş, 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz etmiş ve intihara sürüklenmesine neden olmuştu.

16 Temmuz’da Batman’ın Beşiri ilçesinde yaşamına son vermeye teşebbüs eden genç kadın, o tarihten bu yana yoğun bakımda tedavi görüyordu. Ancak İpek’in 18 Ağustos’ta vefat haberi gelmişti.

Bunun üzerine sosyal medyada “#MusaOrhanTutuklansın” etiketiyle kampanya başlatılmıştı.

Genç kadının intiharının ardından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan soruşturma başlatılan uzman çavuş Orhan ise 17 Temmuz’da çıkarıldığı Siirt Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘adli kontrol’ tedbiri ile serbest bırakılmıştı.

Uzman çavuş Musa Orhan

Soruşturma kapsamında Musa Orhan hakkında düzenlenen iddianame de Siirt Ağır Ceza Mahkemesi tarafından başsavcılığa iade edilmişti. Bunun üzerine başsavcılık tarafından iddianamenin iadesi kararına karşı yapılan itirazın kabul edildiği öğrenilmişti.

Başsavcılık da yaptığı yazılı açıklamada, “Soruşturmanın tamamlanmasına müteakip şüpheli hakkında 27.07.2020 tarihinde Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesine nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun ardından Orhan hakkında Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. 19 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılan Orhan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Komisyonun tavsiyesi: Tuma Çelik’in dokunulmazlığı kaldırılsın
Sonraki Haber
Giresun'daki selde can kaybı sekize yükseldi