Ana SayfaGüncelİstanbul Müzik Festivali Eylül’de dijital ortamda

İstanbul Müzik Festivali Eylül’de dijital ortamda

HABER MERKEZİ – Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen 48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında dijital ortamda düzenlenecek. Ludwig van Beethoven’ın 250. doğum yılı vesilesiyle festivalin bu yılki teması da “Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” olacak.

48’inci İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve Haziran ayında yapılması planlanan festival, Covid-19 salgını nedeniyle ertelenmişti.

Tüm dünyada olduğu festival de Ludwig van Beethoven’ın 250. doğum yılı vesilesiyle “Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” temasıyla izleyici ile buluşacak.

Festival salgın nedeniyle bu yıla özel olarak dijital bir programla hayata geçirilecek.

Ancak festival kapsamında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 19 Ağustos Çarşamba akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkacak.

Konserde Covid-19 önlemleri sebebiyle sınırlı sayıda izleyici yer alacak.

Festival konserlerinin çekimleri ise sürüyor.

Aralarında Wiener Akademie, Bilkent Senfoni Orkestrası, Kheops Ensemble, Philharmonix, Beethoven Trio Berlin, Borusan Quartet, Semplice Quartet gibi topluluklar ve Thomas Hampson, Bülent Evcil, Derya Türkan, Yurdal Tokcan, Gökhan Aybulus, Ezgi Karakaya gibi solistlerin de bulunduğu isimlerle, hem İstanbul’daki hem de Avrupa’nın çeşitli şehirlerindeki tarihi mekânlarda yapılıyor.

Tekfen Filarmoni Orkestrası ile açılış

Festival, Tekfen Filarmoni Orkestrası ile açılacak.

Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası’nın sahnede keman sanatçısı Emre Engin’e eşlik ettiği konserin kaydı Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Meydanı’nda gerçekleşti.

Konserde Beethoven, Mozart, Prokofiev ve Bartok’tan eserler dinleyicilerle buluştu. Konserin video kaydı, sonbaharda gerçekleşecek festivalin dijital programında izlenebilecek.

Festivalde bir ilk

Festival bu yıl bir ilki gerçekleştirerek “Festival Orkestrası”nı kuruyor.

Cem Mansur yönetimindeki orkestras, festivali dâhilinde gerçekleşecek ilk konserinde farklı ülkelerden bestecilerin eserlerini içeren bir programla müzikseverlere ulaşacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için alanlarda: İzmir'de polis müdahalesi ve gözaltı
Sonraki Haber
Kadınlar alanlarda: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz