Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstanbul’da bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan erkek serbest bırakıldı

İstanbul’da bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan erkek serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan Mert Berkan isimli erkek, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Ataşehir’de geçtiğimiz gün 31 yaşındaki bir kadın yürüyüş yaptığı sırada, Mert Berkan B. isimli erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Erkeği iterek kaçmaya başlayan kadın, Mert Berkan B.’nin kendisini takip etmesi üzerine bir restorana girerek, çalışanlara olanları anlattı.

Hürriyet’in haberine göre çalışanlar Mert Berkan B.’yi, polis gelene kadar orada tuttu.

52 yaşındaki Mert Berkan B., polislerce gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Erkek, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılık, erkeği tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Burada, Mert Berkan B.’nin avukat babası Elvan B. müvekkilinin kaçma şüphesi bulunmadığını öne sürerek, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasını istedi.

İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hâkimliği, Mert Berkan B.’yi, yaşadığı konutu terk etmeme şartı ile serbest bıraktı.

S.H.’nin avukatının bu karara itiraz edeceği öğrenildi. Mert Berkan B.’nin, İstanbul Rehberler Odası’na kayıtlı turist rehberi olduğu belirlendi. Şüpheli Mert Berkan B. konu ile ilgili görüşme talebimizi ise yanıtsız bıraktı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Antep'te Duygu Delen cinayeti: Mehmet Kaplan tutuklandı
Sonraki Haber
Erzurum'da patlayıcı yüklü kamyon yola devrildi: İki kişi öldü