Ana SayfaGüncelİstanbul’da yolcu otobüsü yoldan çıktı: Beş ölü, 25 yaralı

İstanbul’da yolcu otobüsü yoldan çıktı: Beş ölü, 25 yaralı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da yolcu otobüsünün yoldan çıkması sonucu yaşanan kazada aralarında şoförün de olduğu beş kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.

İstanbul Sarıyer’de Kuzey Marmara Otoyolu’nda seyir halinde olan Metro Turizm’e ait yolcu otobüsü yoldan çıktı.

Otoyolda İstanbul Havalimanı istikametine seyreden yolcu otobüsü, Çiftalan mevkisinde yoldan çıkarak üst geçidin duvarına çarptı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kazada, otobüs şoförünün de aralarında olduğu beş kişi hayatını kaybederken, 25 kişi de yaralandı.

İstanbul Valiliği, yaralananlardan üçü çocuk 10 yolcunun da durumunun ağır olduğu bildirildi.

“Yolcular şoförü 2 kez uyarmış”

DHA’da yer alan habere göre otobüste ablası ve yeğeni bulunan Erhan İşler, kazanın ardından olay yerine gitti. Yolda fren izi olmadığını ve şoförün uyuduğunu iddia eden İşler, ablasının verdiği bilgiye göre, otobüsün daha önce iki kere kaza geçirme riski olduğunu aktardı:

Şoförün uyuduğu söyleniyor. Uyarılara rağmen yola devam etmiş. Ve kaza olmuş. Zaten olay yerine ilk varan kişilerden biri bendim. Otogardan gittim daha ambulans gelmemişti. Yolda herhangi bir fren izi yoktu. Şoförün uyuduğu oradan belli oluyor zaten.

Köprü ayağına 100 metre kala bariyerlere bile dokunmadan hemen o yeşillikten köprü ayağına girmiş. Yani şoför uyuduğu için bu kaza gerçekleşiyor. Önceden de yolcular iki kere uyarıyor şoförü. Gebze’ye gelmeden önce 2 kere uyarı yapılıyor şoföre. Otobüs 2 kere sendeleme yapıyor. Yani uykun varsa yola devam etme demişler ama şoför onlara aldırış etmeden yola devam etmiş.




Önceki Haber
Türk Lirası serbest düşüşte: Bu ani düşüşü ne tetikledi?
Sonraki Haber
YÖK'ten 'adrese teslim' ilan açan rektöre soruşturma