Ana SayfaGüncelİstanbul’daki 1 Eylül Barış Günü’nün programı belli oldu

İstanbul’daki 1 Eylül Barış Günü’nün programı belli oldu

HABER MERKEZİ – İstanbul Emek, Barış, Demokrasi Güçleri, bu yılki 1 Eylül Dünya Barış Günü programını açıkladı.

İstanbul Emek, Barış, Demokrasi Güçleri, Şişli’de bulunan Eğitim Sen 3 No’lu Şube binasında yapılan basın açıklamasıyla, 1 Eylül Dünya Barış Günü programını anlattı.

Açıklamada konuşan İstanbul Emek, Barış, Demokrasi Güçleri Dönem Sözcüsü Beyzade Sayın, sözlerine ölüm orucunda yaşamını yitiren tutuklu avukat Ebru Timtik’i anarak başladı.

Avukatlar ne yazık ki bu memlekette adalet talebini canıyla ödüyorlar. Buna toplum olarak tanık oluyoruz. Bundan sonra bu adaletsizliklerin can kayıplarına yol açmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebinin karşılanarak tahliye edilmesi gerekir.

Yaşanan çatışmaların bedelinin savaşı çıkaranların değil yoksullar ve emekçilerin ödediğini vurgulyan Sayın, şunları söyledi:

Libya’da, Suriye’de ve bölgede yaşanan sorunlar konusunda da emperyalistler ve iktidarlar rant ve paylaşım çerçevesinde oyalama, inkar ve çözümsüzlük politikalarında ısrar ediyorlar. Çatışmaları derinleştiriyorlar. Ekmeğimize, geleceğimize, aşımıza, ormanımıza ve suyumuza göz dikenler bir arada yaşama irademizi de iktidarları için en büyük tehdit olarak görüyorlar.

Söz konusu tablonun tersine çevrilmesinin yolunun eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinden geçtiğinin altını çizen Sayın, barış uğruna mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu uğurda atılacak her adım bizleri barışa olduğu kadar insan olma erdemine doğru da biraz daha götürür. Çünkü tüm halklarla barış içinde yaşanmasını istemek ve kendi ülkemizde eşit, demokratik, özgür ve barış içinde yaşamak için mücadele etmek insan olmanın gereğidir.

Örgütlü ve kararlı bir mücadele ile barışı bu topraklarda kökleşmiş bir ağaç haline getireceğimize söz veriyoruz.

Sayın, bu yılki 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün şiarının “adalet, yaşam, özgürlük için barış” olduğunu belirterek, tüm yurttaşları 1 Eylül saat 18.30’da Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde yapılacak etkinliğe davet etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nurbari’yi öldüren Salih Mihrican infaz yasasıyla tahliye edilmiş
Sonraki Haber
Galata Kulesi’ndeki restorasyon çalışmasına soruşturma