Ana SayfaManşetİstismar faili erkek, aile avukatları olmadan çıkarıldığı hakimlikçe serbest bırakıldı

İstismar faili erkek, aile avukatları olmadan çıkarıldığı hakimlikçe serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Ramazan O. isimli erkek, iki çocuğu istismar etti ancak adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Çocuklardan birinin annesi olan Emine B., failin kendilerine ve avukatlarına haber verilmeden mahkemeye çıkarıldığını söyledi.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde semt pazarında çalışan Ramazan O. isimli erkeğin, iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Ramazan O., ailenin avukatına haber verilmeden hakimliğe çıkarıldı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Emine B., kızının maruz bırakıldığı cinsel istismar vakasını ve sonrasında yaşananları JinNews’ten Dilan Babat’a anlattı.

‘Kızları durağa kadar takip etmiş’

Kızının ve arkadaşının gezmek için dışarıya çıktığını söyleyen Emine, Kızılay’a gitmek için evlerinin yanında bulunan pazardan geçmek zorunda olduklarını ifade etti.

Emine, “Kızım ve arkadaşı pazardan geçerken, Ramazan O. ‘naber kızlar’ diyor. Kızımın yanındaki arkadaşı da ‘kolay gelsin abi’ diyor. Şahıs çocuklara ‘bana abi demenize gerek yok’ diyor. Kızlar tedirgin oluyor ve yolarına devam ediyor” diyerek, devamında şunların yaşandığını aktardı:

Kızlar yolarına devam ederken, arkadan sesler geliyor. Döndüklerinde o pazarcı kızları durağa kadar takip etmiş, ‘Merhabalar, tanışalım mı? Hanginiz isterseniz onunla tanışalım eğlenelim, birliktelik yaşayalım’ gibi sözlü tacizde bulunuyor.

Kızlar da en son bağırarak tepki gösteriyorlar. Kızılay’a gidiyorlar, bunun akabinde yine pazarın içerisinde geçmeleri gerekiyor. Çocuklar da eve döndükten sonra korkup gelip bana durumu anlattılar.

‘Avukatımız mahkeme sürecine dahil edilmedi’

Çocuğunun olayı kendisine anlattıktan sonra polisi aradığını belirten Emine, “Polis geldikten sonra Ramazan O.’nun olduğu tarafa gittik. Tedirgin olmasın diye çocukları yanıma almadım. Kızlar sonra yanıma gelince Ramazan O., korkarak kaçmaya çalıştı” dedi ve ekledi:

Polisler Ramazan O.’yu yakaladıktan sonra gözaltına aldı. Karakola götürdüler, sabaha kadar bekledik avukat geldi. Çocukları, Çocuk İzleme Merkezi’ne (ÇİM) götürmediler karakolda ifadelerini aldılar.

Emine, “Ertesi gün avukatımız ‘mahkeme olduğu zaman size haber veririm’ dedi. Avukattan haber gelmeyince avukatı aradık. Avukata da haber verilmemişti. Mahkemede olmadığımız halde mahkemeye çıkarılmış. Ramazan O. serbest bırakılmış. Avukatımız bile davaya dahil edilmedi” diye belirtti.

‘Tehdit mesajları alıyorum’

Cinsel istismar, taciz ve tecavüzlerin caydırıcı cezalar verilmemesinden kaynaklı yaşandığını belirten Emine, Türkiye’de adaleti sağlayacak bir sürecin olmadığına tepki gösterdi.

Ayrıca Emine, Ramazan O.’nun çevresi tarafından sosyal medya hesabından tehdit mesajları aldığını kaydetti.

Emine, “Bana sürekli ‘sen bu çocuğa iftira atıyorsun, seni yaşatmayacağız, bulacağız seni’ diyerek tehditler alıyorum. Bu tehditler için suç duyurusunda bulunacağım. Davamdan asla vazgeçmeyeceğim” diye vurguladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MKM'den 18 yıldır bulunduğu binayı boşaltması istendi
Sonraki Haber
Irak’tan Türkiye’ye: Topraklarımızdan çekilin