Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstismara maruz bırakılan çocuğun annesi: Nerede kızımın failleri, nerede adalet?

İstismara maruz bırakılan çocuğun annesi: Nerede kızımın failleri, nerede adalet?

HABER MERKEZİ – Batman’da bir uzman çavuş tarafından cinsel istismara maruz bırakıldıktan sonra intihar eden 17 yaşındaki çocuğun annesi, kızının 20 gündür yoğun bakımda olduğunu belirterek, erkeğin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Kadın, “Erdoğan’ın uzman çavuşlara verdiği yetkiler sonucu yaşanıyor tüm bunlar. Neden seçim süreçlerinde oy toplamak için ev ev, köy köy dolaşıyor da kurumundan suç işlendiğinde kapımızı çalmıyorlar?” dedi.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı bir köyde 17 yaşındaki bir kız çocuğu, Musa O. isimli uzman çavuş tarafından cinsel istismara maruz bırakılmıştı.

Çocuk, istismarın ardından 16 Temmuz’da intihara teşebbüs etmişti. Ağır yaralanan çocuk intihar etmeden önce, istismarı anlatan bir mektup yazmıştı.

Bunun üzerine gözaltına alınan Musa O., ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Çocuğun 20 gündür yoğun bakımdaki tedavisi ise devam ediyor.

Yaşanan cezasızlığa dair JinNews’e konuşan çocuğun annesi Hakime, “Kızım dava açacağını söylemiş o ise kızıma, kendisinin dava açacağını söyleyerek ölümle tehdit etmiş” dedi ve şunları anlattı:

Kızım, kendisine acı çektiren, işkence eden uzman çavuş yüzünden canına kıymaya kalktı. Kızımın tüm organları zarar gördü. Böbreği, ciğeri ve çok sayıda iç organı zarar gördü. Ben de o uzman çavuşa kızımın böbreğinin, ciğerlerinin, bağırsaklarının, acıyan her organının hesabını soracağım. Ayakta olduğum ve nefes aldığım müddetçe kızıma yapılanların hesabını soracağım. Gereken cezayı almazsa içim rahat etmez.

Cinsel istismara maruz bırakılan çocuğun annesi Hakime

‘Nerede kızımın failleri, nerede adalet?’

Hakime, hükümet yetkililerinin olanlara sessiz kaldığını belirterek, ‘tecavüzlerin önüne geçilsin’ dedi.

Cumhurbaşkanı, ona buna şuna para vereceğine askerlerine, polislerine para vereceğine, ellerine silah ve mermi vereceğine, kızlarımıza tecavüz etmesinin önüne geçsin. Nerede kızımın failleri, nerede adalet? Uzman çavuşlar onlarca kıza tecavüz ederek, başka şehirlerde fuhuşa zorladılar. Onları ölümle tehdit ettiler. Tayyip Erdoğan’ın kurumu kızımı bu hale getirdi ama bir gün bile kapımı çalmadılar.

Bu yapılanlar insanlığa adalete sığar mı? Kızım 20 gündür yoğun bakımda. 20 gündür aç susuz benim kızım. Bize bunu yaşatan kendi kurumu olduğu için sessiz kalıyor. Eğer kızıma yapılanlar cezasız kalırsa ben de kendimi öldüreceğim. Tayyip Erdoğan başkanlıktan çekilsin ya da kurumundaki insanları cezasız bırakmasın.

“Yaşadığım müddetçe bu davadan vazgeçmeyeceğim” diyen Hakime, “Tayyip Erdoğan’ın uzman çavuşlara verdiği yetkiler sonucu yaşanıyor tüm bunlar. Neden seçim süreçlerinde oy toplamak için ev ev, köy köy dolaşıyor da kurumundan suç işlendiğinde kapımızı çalmıyorlar? Kızımın bir oy kadar değeri yok mu? Nerede Adalet Bakanı?” sorularını yöneltti.

Orhan’ın kendi evlerine girip, kızının eşyalarını ve Kurtalan’daki evlerinin anahtarını aldığını kaydeden Hakime, “Kızıma ilaç içirerek kaçırmış. Gelip bizi de öldürebilir. Her yere başvurduk ama Musa hala dışarıda” diyerek tepkisini dile getirdi.

Hakime, kızının sağlık durumunun hala ciddiyetini koruduğunu ve şimdiye dek 3 ameliyat geçirdiğini söyledi.

“Burada askerler terör estiriyor” diyen Hakime, Musa O.’nun kızına verdiği ilaçların, hala çocuğunun çantasında olduğunu ancak kimsenin ilaçlardan parmak izi almadığını ifade etti.

‘Tüm kadınlar ayaklansın’

Hakime, sözlerini tüm kadınlara birlikte mücadele çağrısı yaparak sonlandırdı:

Kızımın çektiği her bir acı kadar hesap sorulmasını istiyorum. Kızım için ayaktayım. Şimdiye kadar tecavüze maruz kalan tüm kadınlar ayaklansın. Herkes ayaklansın ve bu duruma tepki göstersin. Artık annelerin yüreği yanmasın. Ben kızımı kanlar içinde yerde görünce bu yazmayı kanın üzerine koydum. Bu yazmada benim kızımın kanı var. Ambulansı aradık ancak gelmeyince kendi imkanlarımızla kızımı hastaneye kaldırdık. Eğer bunlar bir hakimin kızının başına gelseydi hakim o uzman çavuşu bırakır mıydı? Acımız asla dinmeyecek.


Çocuğa cinsel istismar haberine soruşturma


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dolar/TL'de yeni tarihi zirve, euro 8,60'ın üzerinde
Sonraki Haber
Personelin 'Kürtçe konuşması yasaklandı', AVM müdürü 'Bizi çekemeyenler var' dedi