Ana SayfaDünyaİsviçre Erdoğan’ın şikayetlerinden kurtulmak için yasa değiştiriyor

İsviçre Erdoğan’ın şikayetlerinden kurtulmak için yasa değiştiriyor

HABER MERKEZİ – “Erdoğan’a hakaret” edildiği iddiasıyla Türkiye, İsviçre’de çok sayıda kişinin yargılanmasını istedi. İsviçre Adalet Bakanlığı ise çareyi devlet başkanlarına hakareti suç sayan yasayı değiştirmekte buldu.

İsviçre yargı birimleri, son yıllarda Türkiye’nin hukuk yardımı talebine yoğun mesai harcıyor.

İsviçre’de yaşayıp AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirenlerin yargılanması için Türk hükümetinin birçok kez girişimde bulunduğu belirtildi.

İsviçre Devlet Radyo-Televizyonu (SRF), sanal ağlardaki paylaşımlardan dolayı Türk hükümetinin, “PKK propagandası yapıldığı” veya “Erdoğan’a hakaret edildiği” gerekçesiyle 2016 yılından bu yana 30’a yakın kişinin yargılanması talebiyle Bern yönetimine başvurduğunu bildirdi.

İsviçre Adalet Bakanlığı kaynaklı haberi SRF “Erdoğan’ın İsviçre’deki uzun kolu” başlığıyla duyurdu.

Haberde Türkiye’nin yargılanma taleplerinin çoğunun Bern hükümeti tarafından reddedildiğine dikkat çekildi.

Bakanlığın reddetme gerekçelerinde PKK’nin İsviçre’de yasaklı bir örgüt olmadığı vurgusu yapılırken, “devlet başkanları ve hükümetlere hakareti” suç sayan yasanın da değiştirilmesi için düğmeye basıldığı belirtildi.

Söz konusu yasanın değiştirilmesi için Adalet Bakanlığı Hukuk Komisyonu çalışma başlatılırken, Erdoğan’ın şikayetlerinin önüne geçilmesi için bundan sonra “devlet başkanları ve hükümetlere hakareti” suç sayan anayasadaki maddenin kaldırılması üzerinde duruluyor.

Daha önce de başını Almanya’nın çektiği bazı Avrupa ülkeleri de AKP’nin seçim öncesinde mitingler düzenlemesinin önüne geçmek için de yabancı siyasi partilerin propaganda yapmasını engelleyen bir yasa çıkarmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İki kentte şüpheli kadın ölümleri
Sonraki Haber
İklim krizi: Grönland'da 2019 yılında rekor düzeyde buzul eridi