Ana SayfaGüncelJandarma Genel Komutanlığı’ndan Musa Orhan açıklaması

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Musa Orhan açıklaması

HABER MERKEZİ – Jandarma Genel Komutanlığı, 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz eden uzman çavuş Musa Orhan’ın görevden uzaklaştırıldığını, hakkında adli ve idari işlemlerin yapıldığını açıkladı.

Jandarma Genel Komutanlığı, 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz eden ve genç kadının intihara sürüklenerek ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan hakkında yazılı açıklama yaptı.

Orhan hakkında başlatılan adli sürecin devam ettiği, failin Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklandığı hatırlatıldı.

Fail Musa Orhan hakkında, “devlet memurluğundan çıkarma” cezası verilmesi istemiyle 10 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan disiplin soruşturmasının tamamlandığı ve Orhan’ın Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiği aktarıldı.

Ayrıca Siirt Valiliği’nin 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile zanlının idari soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Meydana gelen olay sonucu ilgili personel derhal görevden uzaklaştırılarak hakkında adli ve idari işlemlerin yapıldığı, tüm görev alanında yasal mevzuat çerçevesinde yüksek disiplin anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren Jandarma Genel Komutanlığı ve tüm personelini derin üzüntüye boğan menfur olaya neden olan bir şahsın kesinlikle devletin şerefli üniformasını üzerinde taşımasının söz konusu olamayacağı bilinmelidir. Jandarma teşkilatı olarak acılı aileye ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Ne oluyor?

Siirt’te görev yapan Musa Orhan isimli uzman çavuş, 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz etmiş ve intihara sürüklenmesine neden olmuştu.

16 Temmuz’da Batman’ın Beşiri ilçesinde yaşamına son vermeye teşebbüs eden genç kadın, o tarihten bu yana yoğun bakımda tedavi görüyordu. Ancak İpek’in 18 Ağustos’ta vefat haberi gelmişti.

Bunun üzerine sosyal medyada “#MusaOrhanTutuklansın” etiketiyle kampanya başlatılmıştı.

Genç kadının intiharının ardından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan soruşturma başlatılan uzman çavuş Orhan ise 17 Temmuz’da çıkarıldığı Siirt Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘adli kontrol’ tedbiri ile serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında Musa Orhan hakkında düzenlenen iddianame de Siirt Ağır Ceza Mahkemesi tarafından başsavcılığa iade edilmişti. Bunun üzerine başsavcılık tarafından iddianamenin iadesi kararına karşı yapılan itirazın kabul edildiği öğrenilmişti.

Başsavcılık da yaptığı yazılı açıklamada, “Soruşturmanın tamamlanmasına müteakip şüpheli hakkında 27.07.2020 tarihinde Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesine nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun ardından Orhan hakkında Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

19 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılan Orhan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


Musa Orhan’ın tecavüz ettiği İpek Er polis ablukasında defnedildi

Soylu’ya göre uzman çavuşun gündeme getirilmesinin nedeni HDP

Haber yine Batman’dan… – Sabiha Temizkan


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara Film Festivali’nden 'Vişegrad Gülümsüyor' seçkisi
Sonraki Haber
Soylu’ya göre uzman çavuşun gündeme getirilmesinin nedeni HDP