Ana SayfaManşet‘Kanun benim’ diyen jandarma, LGBTİ+ gence şiddet uygulayıp, kendisi darp raporu aldı

‘Kanun benim’ diyen jandarma, LGBTİ+ gence şiddet uygulayıp, kendisi darp raporu aldı

HABER MERKEZİ – Antalya Side’de 22 yaşındaki LGBTİ+ birey, arkadaşlarıyla bira içerken ‘kanun benim’ diyen jandarma tarafından gözaltına alınıp, şiddete maruz bırakıldı. Karakoldaki herkesin kendisini darp ettiğini ve cinsiyetçi ifadelere maruz bıraktığını belirten genç, “Beni döverken parmağı kırılan asker, benim ona tekme attığımı ileri sürerek benden şikayetçi oldu” dedi. Hakkında dava açılan genç yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, failler hakkında ise işlem yapılmadı.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bağlı Side beldesine arkadaşlarıyla birlikte tatile gelen 22 yaşındaki LGBTİ+ bir birey, 30 Temmuz gecesi saat 01.30 civarında kaldıkları otele doğru yürürken jandarma tarafından durduruldu.

Genç, ellerindeki biraları çöpe atmalarını söyleyen jandarmaya, bu ülkede böyle bir kanun olmadığını söylediğini aktardı.

Genç, “Yaptığının hukuksuz olduğunu belirttim. sonrasında ısrar edince kendisinin var olduğunu iddia ettiği kanunu bana belirtmesini ve bu kanun gereğince bana para cezası yazmasını istedim” dedi.

Bunun üzerine jandarmadan “Kanun benim” yanıtını alan genç, “Gel sana kanunu göstereyim” diyen jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kendisini karakolun girişindeki boş bir odaya götürdüklerini ve 1 saat boyunca darp ettiklerini belirten genç, karakoldaki herkesin bu şiddete dahil olduğunu ifade etti.

Dövdüler, işkence yaptılar, aşağıladılar, sözlü cinsel tacizde bulundular. sanırsam bu tarz işkenceleri baya yapıyorlar çünkü o oda zaten boş ve kamera yok ve özellikle iz bırakmaycak şekilde işkence ediyorlar ve vuruyorlar.

Cinsiyetçi sözler ve aşağılama

“Beni dövenlerden komutan olan bana vururken parmağını kırdı” diyen genç vücudunda iz kalmaması için özellikle kulağının arkasına çok sert biçimde bastırdıklarını söyledi.

Genç bu esnada arkadaşlarının içeri girmeye çalıştığını ancak jandarmanın ‘sizi de alırız’ diyerek tehdit ettiğini aktardı.

Cinsiyetçi ifadelere maruz bırakıldığını ve aşağılandığını belirten genç, şiddetin ardından hastaneye götürüldüğünü anlattı.

Sonrasında beni hastaneye götürdüler arkadaşlarım ‘hangi hastane’ diye sormuşlar cevap vermemişler. hastaneye geldik zaten o sırada şoktaydım ağlıyordum, hastaneye girerken sürekli bana, ‘sus karı gibi ağlama’ diyorlardı, kızıyorlardı. Doktor geldi yanıma ‘neyin var?’ dedi bende korkumdan ‘çok birşey yok sadece küçük bir morarma ve kan var’ dedim. Halbuki bir çok yerimde morluk vardı. Doktora ‘sizinle yalnız görüşebilir miyim?’ dedim ancak doktor izin vermedi, jandarmalar da ‘yasak olmaz’ dedi. Daha sonra hastanede yalvardım herkese benimle konuşsunlar dinlesinler diye kimse cevap vermedi.

Darp ederken parmağı kırılan komutan, gençten şikayetçi oldu

Genç, komutanın kırılan parmağı için darp raporu aldığını ve kendisinin ona tekme attığını iddia ederek şikayette bulunduğunu söyledi.

Halbuki ellerim kelepçeli ve yerde tekmeleniyorum üstümde en az beş adam var bunun ihtimali yok. Beni karakola getirdiler sonrasında ve ifademi alma sırasında arkadaşlarım babamı aramışlar babam karakolu aramış ve bağırmış onlara, ‘siz benim oğlumu dövüyorsunuz’ diye. Onlar da sürekli babası olay çıkarıyor falan diye konuşuyorlardı zaten.

“Ömür boyu hapisten çıkamazsın” tehdidi

Ardından parmağı kırılan komutanın yanına gelerek, “Seni dövdüğümüzü söylemezsen sana yardım ederim yarın adliyede. Ama dövdüğümüzü söylersen de ömür boyu hapisten çıkamazsın” dediğini aktaran genç, korktuğu için şiddeti anlatamadığını dile getirdi.

Nezarethanede darptan kaynaklı fenalaştığını ancak jandarmanın kendisi ile ilgilenmediğini belirten genç, ertesi gün mahkemeye çıkarıldığını belirtti.

Mahkeme süresince jandarmaların yanında olduğunu bu yüzden de korktuğu için şiddeti anlatamadığını belirten genç, “Şikayetçi olmadım çünkü şikayetçi olsam ve tutuklanırsam yine beni onların ellerine vereceklerdi yine işkence edecekler diye düşünerek” ifadelerini kullandı.

Genç, mahkemenin kendisini tutuksuz yargılanmak, hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bıraktığını kaydetti.

Psikolojisinin bozulduğunu söyleyen genç, “Hiç aklımda çıkmıyor. Hep bunları yaşayarak, yargılanan benim olması beni daha kötü yapıyor ve bu ülkede yaşamaktan çok korkuyorum, kendimi hiç güvende hissetmiyorum” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gözaltı, soruşturma, hapis, saldırı: Temmuz'da da basın tehdit altındaydı
Sonraki Haber
TGS'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Şiddetin emrini veren iktidardır