Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Erken seçime gidemezler

Kılıçdaroğlu: Erken seçime gidemezler

HABER MERKEZİ – Ankara’da erken seçim konuşulurken, CHP lideri Kılıçdaroğlu iktidarın erken seçime gitmeyeceğini savunuyor. “Türkiye 2023’e kadar bu buhranı zor taşır, ama erken seçime gidemezler” diye belirtiyor.

Türkiye’de siyaset gündemi gittikçe ısınırken, son gelişmeler erken seçimin işareti olarak okunuyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da “Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere ülkeyi yöneten AKP ve MHP bloğu içerisinde olanlar derhal istifa etmeli” derken, 2021 yılında erken seçime gidilebileceğini söylüyor.

Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buldan’la aynı görüşte değil.

Cumhuriyet gazetesinden İpek Özbey’e konuşan Kılıçdaroğlu’nun, ‘Erken seçim olur mu?’ sorusuna yanıtı ‘Zor’ oldu.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye 2023’e kadar bu buhranı zor taşır, ama erken seçime gidemezler” dedi ve bunu şöyle gerekçelendirdi: “Çünkü erken seçime gittikleri taktirde ortaya çıkacak tablonun farkındalar. Erdoğan ailesi iktidardan gitmenin maliyetini çok iyi biliyor.”

Erken seçim talepleri olup olmadığı da sorulan Kılıçdaroğlu’nun buna yanıtı ise şöyle: “Yerel seçimlerden sonra genel seçimler yarın yapılacakmış gibi tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yarın karar alsınlar, biz hazırız.”

CHP lideri, “Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu partilerin Millet İttifakı’na dahil olma ihtimali var mı?” sorusuna da ‘Konuşmak için erken’ yorumunu yaptı:

Siz nasıl gazeteci olarak dikkatle izliyorsanız, biz de siyasetçi olarak dikkatle izliyoruz. Bu konuda bir söz söylemek, her şeyden önce o iki siyasi partiye nezaketsizlik olur. Nihayetinde, uzun yıllar ülke yönetiminde bulunmuş kadrolar tarafından kurulmuş iki ayrı siyasi parti. Süreç içinde siyasi kimliklerinin inşa sürecini tamamlayacaklar.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş'tan 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e dair öneriler
Sonraki Haber
7 aylık bütçe açığı 139 milyara ulaştı