Ana SayfaGüncelMaskeyle yaşayanlar için bir ‘Empati’ filmi

Maskeyle yaşayanlar için bir ‘Empati’ filmi

HABER MERKEZİ – Şırnak’ta bir grup genç, kronik hastalıklarından kaynaklı maske takmak zorunda olan yurttaşların durumuna dikkat çekmek amacıyla “Empati” adlı kısa film çekti. Pandemi sürecinde getirilen maske takma zorunluluğuna vurgu yapan filmin yönetmeni Burhan İnal, “Koronadan önce maske takmak zorunda kalan insanları her ortamdan dışlıyorduk” ifadelerini kullandı.

Şırnak’ta bir grup genç tarafından kronik rahatsızlıklarından kaynaklı sürekli maske takmak zorunda kalan yurttaşların durumlarına dikkat çekmek amacıyla bir kısa film çekildi.

Empati isimli filmde Covid-19 salgını sonrası gündeme gelen maske takma zorunluluğuna vurgu yapılarak, salgın öncesi ve sonrasındaki insan davranışlarına dikkat çekiliyor.

Filmin yönetmenliğini üstlenen Burhan İnal, “Daha çok ötekileştirdiğimiz insanların yerine her an geçebileceğimiz gerçeğini yansıtmak” amacıyla senaryoyu kaleme aldığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan İnal, insanların daha önce bu gerçeği görmediğini vurgulyarak, “Herkes potansiyel hastaydı aslında. Koronadan önce maske takmak zorunda kalan insanları her ortamdan dışlıyorduk. Tüm toplumlarda dışlanan herkesi kucaklayarak, çok daha güzel yarınlar elde edebileceğimizi anlatmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.

“Bundan sonrası için de buna benzer çok daha kaliteli projelerimiz var” diyen İnal, şöyle devam etti:

Sosyal farkındalık üzerine daha çok film çekmeyi düşünüyoruz. Daha uzun metraj senaryolarımız var. Onları çekmeyi planlıyoruz. Bu uzun metraj filmlerde de daha çok toplumsal farkındalık konuları işleyeceğiz. Amacımız bir nebzede olsa sorumluluğunu hissettiğimiz toplumun dili olabilmek.




Önceki Haber
Dünya sinemasından ödüllü filmler ilk kez izleyici ile buluşuyor
Sonraki Haber
1 Eylül’de Ankara Gar Meydanı’nda ‘barış zinciri’